Beeld © RTL/Videoland

Bureau 040-kijkers krijgen inkijkje in bloedstollende undercoveractie

23 september 2020 21:56

Het was een spannende dag voor Ewout Genemans. De 35-jarige presentator volgt voor 'Bureau 040' de politie van Eindhoven, en heeft in de meest recente aflevering een heuse undercoveractie meegemaakt.

In alweer de vierde aflevering van Bureau 040 is te zien hoe Ewout samen met enkele agenten een drugsdeal probeert vast te leggen. De reden hiervoor is om meer bewijs te verzamelen en zo een betere zaak tegen de zwaardere criminelen te hebben.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewout Genemans getuige van schietpartij in Bureau 040

Enkele weken later komt de actie tot een climax. De politie heeft dusdanig veel bewijs weten te verzamelen dat de drugsdealer in kwestie kan worden aangehouden en dat gaat niet zachtzinnig. Ewout krijgt de horen dat de dealer op twee manieren wordt afgeluisterd. Zo kunnen ze zijn telefoon en zijn laptop op de voet volgen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewout Genemans zet opnames Bureau 040 door: 'Is belangrijk'

Ewout gaat met een van de volgauto's mee en dat levert bloedstollende televisie op. De auto mag natuurlijk niet opvallen en dat is gelukt. De mannen komen in actie en ze hebben een go gekregen om de dealer op te pakken.  Een speciaal arrestatieteam valt een horecagelegenheid binnen om de baas op te pakken, terwijl het team waarmee Ewout op pad is een woonhuis gaan bestormen. Hoewel de operatie maanden in beslag heeft genomen, is de inval zelf binnen enkele minuten voorbij. De kijkers zaten in ieder geval op het puntje van hun stoel.

Bureau 040 is iedere woensdagavond om 21:30 uur te zien op RTL 4 en bij Videoland.

Ewout heeft de afgelopen maanden flink wat heftige dingen meegemaakt, waaronder een schietpartij. Hieronder vertelt hij welke impact dit op hem had.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!