Beeld © Omroep MAX

Bejaarde kandidaat Van onschatbare waarde blijkt opgelicht

24 september 2020 12:29

Stel: je koopt een peperduur tapijt met het idee dat je dat geld ooit wel weer terugverdient, maar het kleed blijkt véél minder waard dan gedacht. Dat overkwam de bejaarde mevrouw Van de Werdt, die daar achter kwam door deelname aan het programma 'Van onschatbare waarde'.

Mevrouw Van de Werdt vond het tijd dat haar kostbare wandtapijt, of 'gobelin' zoals zij het zelf het liefst noemt, een nieuw onderkomen moest krijgen. Zelf gaat ze kleiner wonen en heeft ze geen ruimte meer. Destijds heeft ze het kleed voor 30.000 euro op de kop weten te tikken. Omdat ze het zekere voor het onzekere wilde nemen, besloot ze het te taxeren. 

Daaruit kwam naar voren dat het tapijt uit de 17e eeuw afkomstig is. Mevrouw Van de Werdt wil op basis daarvan minstens 16.000 euro ervoor krijgen, maar de experts van het programma twijfelen of het wandkleed écht zo antiek is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toon loopt enorm bedrag mis in Van onschatbare waarde

Met name Arnold is vrij stellig: het kleed komt niet uit de 17e maar uit de 19e eeuw, beweert hij. En dat komt de waarde natuurlijk niet ten goede. Hij komt dan ook met dé oplossing: mevrouw kan 750 euro krijgen als blijkt dat het uit de 19e eeuw komt, óf Arnold geeft haar 6000 euro wanneer blijkt dat het inderdaad om een 17e-eeuws ontwerp gaat.

Om dat vast te stellen bezoeken ze samen een kenner. En helaas: het kleed is inderdaad gemaakt in de 19e eeuw. Mevrouw Van de Werdt, die de opbrengst wilde gebruiken om haar kleinkinderen te sponsoren, besluit daarom uiteindelijk om het kleed niet te verkopen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers boos om geklapte whisky-deal in Van Onschatbare Waarde

Van onschatbare waarde is elke woensdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1. Dionne Stax lijkt met dit programma goud in handen te hebben, maar toch zijn er nog twijfels over haar presentatiekunsten. Hieronder zie je er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!