Chantal Janzen in 'Chantal Komt Werken' Beeld © RTL/Videoland

Chantal wil ambulancebroeders 'nooit meer zien' na meeloopdag

24 september 2020 21:45

Voor Chantal Janzen (41) gaat bijna niets te ver in het programma 'Chantal Komt Werken', maar een dagje bij de ambulance viel haar veel zwaarder dan verwacht. Zo was haar hartslag 'nog nooit zo hoog' én mocht ze haar bammetjes niet oppeuzelen wanneer het haar uitkwam. Hoe eervol Chantal het beroep ook vindt, ze hoopt haar collega's-voor-een-dag 'nooit meer tegen te komen'.

"Daar was ik een beetje bang voor"

Om zes uur 's ochtends staat Chantal bij ambulanceverpleegkundige Jim voor de deur. Het vroege tijdstip staat haar al niet aan, maar ze begint vol goede moed. Ook Jims collega Barry werkt die dag dezelfde dienst. De drie beginnen met een plakje cake en een kop koffie, maar tot Chantals grote spijt worden ze onderbroken door een oproep. Eenmaal op locatie valt het mee. "Je bent gewoon heel blij dat je iemand aantreft die nog bij bewustzijn is", aldus Chantal. "Daar was ik een beetje bang voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leco van Zadelhoff zet schaar in lange lokken Chantal Janzen

Daarna is er weer tijd om te eten, Chantals favoriete bezigheid als we de beelden mogen geloven. Ook nu is de rust echter van korte duur en moeten ze snel door naar de volgende patiënt. De zieke man wordt naar het ziekenhuis vervoerd, waar een kopje soep staat te wachten op de presentatrice. Je zou denken dat ze het inmiddels wel gewend is: ze moeten meteen weer door. "Iedere keer als ik iets wil eten, gebeurt dit", klaagt Chantal grappend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Chantal Janzen beleeft emotionele dag als kraamverzorgster

Chantal snapt na die derde oproep dat 'ergens gaan zitten lunchen', hoe vervelend ze dat ook vindt, er simpelweg niet inzit. Even later moeten ze een 20-jarige vrouw helpen die teveel GHB heeft genomen en direct naar het ziekenhuis gebracht moet worden. "Ik zie liever iemand met een gebroken been dan dit", zegt Chantal tegen haar dagcollega's. Het valt haar zwaar. "Je kan mij niet snel gek krijgen. Ik heb ook bijna nooit zo'n hoge hartslag."

Desondanks vond ze het een 'heel mooie' en vooral 'bijzondere dag'. "Ik hoop jullie eigenlijk nooit meer tegen te komen", grinnikt de grappenmaker aan het eind.

Onder meer vanwege Chantal Komt Werken maakt Chantal kans op de Televizier-Ster Presentatrice. In de video hieronder zie je hoe ze verrast wordt met de nominatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen blikt terug op haar meest memorabele dag

Chantal Komt Werken is iedere donderdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4. Het is ook hier terug te kijken en óók bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!