Nikkie de Jager in 'Wie is de Mol?' Beeld © AVROTROS

Nikkie lijkt met verspreking in WIDM te bevestigen de Mol te zijn

28 september 2020 13:46

De 'WIDM'-aflevering van afgelopen zaterdag was met recht meesterlijk te noemen. Niet alleen waren de opdrachten om van te smullen en de eliminatie weer ouderwets schrikken geblazen, maar de fans genoten ook massaal van de twist met de oud-mollen.

Tijdens de tweede opdracht genaamd Follow the Money moesten de kandidaten een koffertje die continu werd doorgeven in de gaten houden. Bij het raden van het goede koffertje, kregen ze 2250 euro voor de pot. Maar ook tijdens het jubileumseizoen klinkt geregeld het credo: Niks is wat het lijkt. De kandidaten konden het geld alleen maar krijgen als ze antwoord konden geven op een belangrijke vraag van Rik. Er liepen naast de mysterieuze kofferdragers ook oud-Mollen over het plein. Als de deelnemers alle namen konden opnoemen, kregen ze uiteindelijk het geld. Helaas heeft niemand de voormalige saboteurs gezien en dus blijft het geld bij Rik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Besodemietert Nikkie de boel in WIDM? Deze hint wijst daarop

Als de deelnemers onderling overleggen over welke namen ze zullen gaan noemen, valt Nikkie de Jager flink door de mand. Zij roept direct de naam Rob en daarmee kan ze alleen maar Rob Dekay bedoelen, er is namelijk nooit eerder een Mol geweest met de naam Rob.  

Rob Dekay is inderdaad een Mol geweest, maar dat hadden Nikkie en de andere kandidaten nooit kunnen weten. Dankzij de verjaardag van Ron Boszhard weten we wanneer de opnames hebben plaatsgevonden, namelijk november 2019. Het seizoen waarin Rob de Mol bleek te zijn werd pas in januari 2020 uitgezonden.

De deelnemers konden dus op voorhand Rob niet kennen, omdat hij destijds officieel nog geen Mol was. Maar toch roept Nikkie als eerste zijn naam als mogelijk oud-Mol die over het plein liep en dat kan alleen als ze hem voorafgaand aan de opnames heeft ontmoet.

Als Nikkie vooraf al gekozen is als Mol, heeft zij ook contact gehad met oud-Mollen. Die mogen haar tips geven en zo kan zij zich goed voorbereiden op haar dubbelleventje gedurende de opnames. Dit zou verklaren waarom Nikkie weet dat Rob de Mol was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-afvaller over keiharde executie: 'Mijn hart liep leeg'

Alles over dit extra seizoen van WIDM zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!