Voor Hetzelfde Geld Beeld © RTL

Huizenjacht in Voor Hetzelfde Geld loopt uit op grote teleurstelling

29 september 2020 09:02

De huizenjacht in 'Voor Hetzelfde Geld' was er gisteravond weer een voor in de boeken. Deelnemers Edith en Peter willen niets liever dan meer ruimte, waar maakt ze niet uit. Toch loopt hun zoektocht uit op een flinke teleurstelling.

"Daar moeten we wat mee"

De in Haarlem woonachtige Edith en Peter willen de ruimte. In hun achtertuin staat nu al een kippenhok, maar de kuikens kunnen amper hun kont keren. Peter komt oorspronkelijk van Texel en wil 'landelijk wonen, zonder stoplichten'. Het budget is 500.000 euro en daarvoor willen ze het liefst drie hectare aan ruimte, zodat Peter zijn geliefde schaapjes in het land kan zetten. Tot slot willen ze de mogelijkheid hebben om een deel te verhuren als bed & breakfast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stads koppel Voor Hetzelfde Geld kan draai niet vinden in Zeeland

Het voordeel voor Edith en Peter is dat ze geen wensen hebben voor de locatie, al heeft het noorden van Nederland de voorkeur. De eerste woning is tevens de allerkleinste. In Oosterwolde krijgen ze een flink lap grond én de mogelijkheid om gasten te ontvangen.

De tweede woning in het Drentse Veenoord is volgens hen 'een leukerd'. Hij valt ook binnen het budget én heeft de mix van landelijk en contact kunnen houden met de buren. Ook hier is er ruimte voor een b&b, maar dan moet er nog wél het nodige geklust worden. Toch mist Peter een uitzicht.

Het laatste stulpje staat in het Groningse Beerta en is volgens Edith 'een schatje'. Ook bij deze woning krijgen ze een flinke lap grond én het pand ligt gelegen aan vaarwater. Als Edith de keuken binnenloopt zien we de teleurstelling van haar gezicht druipen. "Daar moeten we wat mee. Je kan erin koken", merkt ze op. Over het grote stuk grond en de omgeving zijn de twee zeker te spreken en ze kiezen deze woning dan ook om proef te wonen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Voor Hetzelfde Geld in de war: 'Dit was niet hun wens'

Toch zit het droompaleis er niet tussen. In Beerta liep het voornamelijk stuk op een drukke weg die vlak langs de woning ligt. Ook beseft Edith dat door de afstand tussen Haarlem en Beerta haar zoon niet even snel op bezoek kan komen. Die tweeënhalf uur durende rit blijkt toch een dealbreaker.

Voor Hetzelfde Geld zie je maandag om 20.30 uur op RTL 4 of kijk je vooruit op Videoland.

Natasja Froger mag alweer het tweede seizoen van Voor Hetzelfde Geld presenteren en aan RTL Boulevard vertelde ze alles over dit project. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!