Beeld © RTL/Videoland

Moeilijkste zaak in De Erfgenaam tot nu toe kent droevig einde

29 september 2020 22:15

Het vinden van de rechtmatige erfgenamen van een overledene is vaak überhaupt al geen makkelijke klus, maar in de meest recente aflevering van 'De Erfgenaam' moet Ruben Nicolai (45) zich in bijzonder veel bochten wringen om het geld op de juiste plek te krijgen. Helaas blijkt al zijn harde werk tevergeefs.

"Geen zus of geen broer. Dan houdt het echt op"

Ruben gaat in de uitzending op zoek naar de levende erfgenamen van de Indonesische mevrouw Sikarti, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In Nederland vinden de presentator en zijn team namelijk geen enkel aanknopingspunt. Dus besluiten ze om in Indonesië verder te zoeken. 

De zoektocht heeft een goede reden, want mevrouw Sikarti heeft een som van 73.000 euro nagelaten. Ook in Indonesië wil het echter niet vlotten en de angst bestaat dan ook dat er geen erfgenamen gevonden kunnen worden. Ruben besluit nog eenmaal alles uit de kast te halen en doet op televisie een succesvolle oproep voor de nog levende afstammelingen van mevrouw Sikarti.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai zorgt voor tranen van geluk in De Erfgenaam

Jo Heukeshoven zag het oproepje van Ruben en besloot naar buiten te treden. Hij is namelijk een neef van de overleden vrouw. Hoewel Jo wel familie is van mevrouw Sikarti, moet Ruben hem slecht nieuws brengen. Hij heeft namelijk geen recht op de erfenis. Jaap, de echtgenoot van mevrouw Sikarti, is namelijk eerder overleden dan zijn vrouw. "Daardoor vervalt het erfrecht aan die kant", legt Ruben uit. "Geen zus of geen broer. Dan houdt het echt op", verzucht hij vervolgens. "Hoe vreselijk het ook is, want ik zit wel gewoon naast familie van mevrouw Sikarti."

Het programma is een ware kijkcijferhit, en Ruben vertelde eerder al alles over dit bijzondere project.

De Erfgenaam is elke dinsdagavond om 21.30 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers smullen van mysterieuze zaak in De Erfgenaam

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!