'Chateau Meiland' Beeld © Talpa/SBS6

Meilandjes bekommeren zich om verwarde fan bij landgoed

1 oktober 2020 21:52

Dat er soms lukraak fans bij Chateau Marillaux verschijnen is niets nieuws, maar in de uitzending van 'Chateau Meiland' van vanavond stonden Martien (59) en Erica (56) toch even te kijken toen een verwarde vrouw naast hun oprit kampeerde. Gelukkig bleek de vrouw de kwaadste niet: ze werkte direct mee toen de Meilandjes aanboden haar terugreis naar Nederland te bekostigen.

"Ik ben er helemaal stil van"

De Meilandjes werden 's nachts wakker van een vrouw die op hun oprit stond te zingen. Toen ze haar erop wezen dat ze niet welkom was, besloot ze langs de weg te kamperen. "Ze is een beetje verward, ze heeft vreemde verhalen", legt Erica uit. De dag erna blijkt de vrouw nog niet weg te zijn en belt Nadège de politie. Het advies is om haar weg te sturen, maar de familie weet al dat de vrouw geen geld heeft en dus nergens terecht kan. Wanneer ze bij haar langsgaan, vertelt de vrouw te willen 'tekenen' en 'niet tot last' te zijn. Toch moet ze moven

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Martien Meiland in shock door verrassing van dochters

Martien en Erica hebben medelijden en kopen een treinticket naar Nederland voor de vrouw. "Het is wel een beetje een raar verhaal", vindt Erica. Maar de verwarde vrouw geeft uitleg: "Het enige leefbare punt in Frankrijk waren jullie, want jullie spreken Nederlands. Dan lijkt dit heel raar, maar dat is het niet." Ook heeft ze naar eigen zeggen al eens eerder 'contact' gehad met Martien. "Ik kan met mensen op de tv praten. De volgende keer dat jij op de tv komt en het is live, kan ik met jou praten", verklaart ze aan de kasteelheer. Martien reageert verward met een kort "Oh".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stapelverliefde Maxime Meiland straalt op kiekje met vriend

De vrouw is vooral heel blij dat ze haar verhaal aan de Meilandjes heeft kunnen vertellen. En dat raakt de familie. "Ik heb toch met die vrouw te doen", vertelt Martien na het afscheid. "Wat heeft dat mens een hoop meegemaakt", aldus Erica. "Ik ben er helemaal stil van", zegt Martien. De kijkers thuis zijn dat niet; die Twitteren naar hartenlust over de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Martien Meiland genomineerd voor Televizier-Ster Talent

De goeddoeners laten het niet bij deze ene vrouw: Erica gaat samen met haar dochter Maxime arme gezinnen helpen. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

De Meilandjes zetten zich in voor arme gezinnen

02:12

Kijk hier de hele aflevering van Chateau Meiland terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!