Beeld © ANP

Janny onder de indruk van niveau Heel Holland Bakt Kids

03 oktober 2020 08:44

In plaats van de creaties proeven en beoordelen van volwassenen mag Janny van der Heijden (66) in het nieuwe 'Heel Holland Bakt Kids' juist van de baksels van kinderen genieten. In gesprek met het ANP zegt het jurylid van het Omroep MAX-programma dat ze erg onder de indruk was van het baktalent van de jonge bakkers.

"Ik was verrast door de creativiteit en het out of the box denken van sommigen"

"Het zit heel dicht bij elkaar met de volwassen", zegt Janny. "Ik was verrast door het niveau, begrip en inzicht van de kinderen." De opzet van Heel Holland Bakt Kids is bijna gelijk aan de reguliere versie. Alleen zijn de bakkers wat jonger (9-11 jaar) en krijgen ze twee in plaats van drie opdrachten per aflevering. Ook de invulling van die opdrachten verschilt.

"De kinderen hoeven bijvoorbeeld niet zelf donuts te maken, maar moeten ze alleen versieren. En dan wel binnen hetzelfde thema." Het betreffende thema in de eerste aflevering - die op zaterdagavond 3 oktober op NPO Zapp wordt uitgezonden - is Dierendag, dat een dag later gevierd wordt. Voor de tweede opdracht, het spektakelstuk, moeten ze een dierentaart bakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robèrt van Beckhoven werd emotioneel bij Heel Holland Bakt Kids

Als jurylid heeft Janny in al die seizoenen van de reguliere Heel Holland Bakt natuurlijk al veel gezien en geproefd, maar toch viel haar mond tijdens de kinderversie soms nog open van verbazing. "Ik was verrast door de creativiteit en het out of the box denken van sommigen." Zo verwachtte ze bijvoorbeeld niet dat de jonge kandidaten al over bepaalde technieken beschikten en goed konden bouwen.

Janny verwacht dat deze editie van Heel Holland Bakt, dat normaal gesproken een kijkcijferkanon op de zondagavond is, ook goed zal scoren. "Qua kijkplezier doet het echt niet onder voor de normale versie. Voor kinderen is het ook leuk om te leren en zich te enthousiasmeren dat ze zelf ook mee gaan doen of thuis gaan bakken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt wordt afstandelijker'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!