Merlijn Kamerling Beeld © Jean-Pierre Jans/ANP

Merlijn Kamerling emotioneel tijdens bijzonder optreden

06 oktober 2020 08:07

Het is een emotionele avond geweest voor Merlijn Kamerling (21). Voordat de documentaire 'Antonie & Merlijn: 10 jaar later' werd uitgezonden, schoof de Kamerling-telg met zijn moeder Isa (53) aan in 'De Vooravond'. Tijdens het optreden van Suzan & Freek werd het Merlijn dan toch even te veel.

"Ik vond het heel mooi omdat ik heel veel nieuwe inzichten kreeg"

Het alom bekende nummer 'Papa' van Stef Bos bestaat inmiddels ruim 30 jaar. In De Vooravond gebruiken ze die gelegenheid om ouder-kindgesprekken te voeren. Maandag trapte Merlijn samen met Isa de gesprekken af.

Omdat Merlijn erachter kwam dat hij helemaal niet zoveel over zijn vader wist, besloot hij het boek Nu ik je zie te schrijven en de documentaire te maken. "Ik heb niet willen weten in hoeverre ik op hem leek. Ik heb alles wat met mijn vader te maken heeft ver weggestopt, vanaf een paar jaar na zijn overlijden." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merlijn Kamerling: 'Ik huil nog elke dag om mijn vader'

"Op een gegeven moment kwam ik erachter dat dit iets is wat ik móet aangaan", legt hij in het programma uit. "Ik werd altijd gezien als de zoon van, in plaats van mijn eigen persoon." Op de vraag hoe het was toen Merlijn wél meer wilde weten over zijn vader, antwoordt hij het volgende.

"Heel dubbel. Ik vond het aan de ene kant heel mooi, omdat ik heel veel nieuwe inzichten kreeg en alle leuke dingen van mijn vader eindelijk kon leren. Maar het was ook wel heel heftig." Merlijn ontdekte zo dat hij inderdaad in veel aspecten op Antonie lijkt. Isa: "Eigenlijk vind ik dat heel ontroerend."

Het optreden van Suzan & Freek is voor Merlijn minstens zo ontroerend. Bekijk de beelden hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Merlijn Kamerling: 'Voelde alsof ik samen met mijn vader was'

Merlijn bracht onlangs nog een eerbetoon aan zijn vader door een rolletje te spelen in de nieuwe clip van 'Mij Niet Eens Gezien'. Hieronder vertelt hij over deze ervaring.

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!