Beeld © RTL

Zóveel kosten de gigantische pakken van The Masked Singer

16 oktober 2021 14:53

'The Masked Singer' is een daverend succes, maar dat komt de makers van het programma zéker niet aanwaaien. De voorbereidingen moeten in het diepste geheim plaatsvinden en de verwachtingen voor de pakken zijn hooggespannen. Die zijn dan ook niet zo 1, 2, 3 gemaakt en kosten bovendien behoorlijk wat geld.

"Wat hebben we hiervan genoten om dit kostuum te mogen maken"

The Masked Singer is een waar rariteitenkabinet. Van een dansende Lama tot een gigantische Neptunus, niks is te gek op het podium. Dat mag ook wel wat kosten: RTL zou er tonnen aan uitgeven. Zo onthult Samantha Steenwijk, kandidaat van het laatste seizoen, bij Radio Veronica dat ze haar Kameleon-pak graag mee naar huis had willen nemen. Dat mocht niet. "Die pakken zijn zo duur. Ze hebben mij verteld dat ze ruim 10.000 euro per stuk zijn."

Er gaan flink wat kostbare uurtjes in het maken van de pakken zitten. Kostuumatelier Coupe de Théâtre geeft op Facebook een uniek inkijkje in het maakproces van het pak van Neptunus. Het bedrijf legt uit dat de ideeën voor dit pak vanuit het hele bedrijf komen: een knap staaltje teamwork dus. Zo blijkt Neptunus' drietand een flinke klus te zijn geweest. De makers delen ook de eerste schetsen van het pak, en het eindresultaat lijkt er precies op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze jaarwisseling een speciale editie van The Masked Singer

Voor vorig seizoen maakte hetzelfde atelier ook al het pak voor de Vuurvogel, waar Willeke Alberti in bleek te zitten. 'Wat hebben we hiervan genoten om dit kostuum te mogen maken', schreven ze erbij.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Nikkie Plessen doet auditie voor The Masked Singer

The Masked Singer is elke vrijdagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4. Wil je de optredens én hints op je gemak terugkijken? Dat kan hier

Onlangs brak er nog paniek uit in de studio toen bleek dat er brand was ontstaan. Presentator Ruben Nicolai vertelt aan RTL Boulevard dat de vlammen uit het plafond kwamen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!