Opnames Goede Tijden, Slechte Tijden wederom stilgelegd

06 oktober 2020 12:04

Slecht nieuws voor de makers én fans van 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De opnames van de soap zijn namelijk wederom stilgelegd, zo laat een woordvoerder weten aan 'De Telegraaf'. De reden hiervoor is dat er een crewlid besmet is met het coronavirus.

"De betreffende collega is direct in quarantaine gegaan en maakt het goed"

Volgens EndemolShine zijn de strikte protocollen succesvol geweest: "Er is snel en adequaat gehandeld en de betreffende collega is direct in quarantaine gegaan en maakt het goed. Op dit moment zijn er geen andere cast- en crewleden met klachten." 

De crew zou na deze week al herfstvakantie hebben, maar uit voorzorg is besloten om de opnames eerder stil te leggen. Volgens de makers zal de kijker niks merken van deze stop en is de verwachting dat de opnames op maandag 19 oktober weer kunnen worden hervat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames Goede Tijden, Slechte tijden per direct stilgelegd

Het is de tweede keer dit jaar dat de opnames stil komen te liggen. Afgelopen maart werd tot hetzelfde besloten, omdat het destijds onverantwoord was om door te gaan. Op 8 juni dit jaar werd duidelijk dat de opnames weer hervat waren. Eerder dit jaar werd er besloten om tot de zomerstop de uitzendingen te minderen tot vier keer per week in plaats van vijf. RTL besloot echter om dit ook na de zomerstop door te zetten. Hierdoor krijgen programma's als The Masked Singer de kans om eerder te beginnen.

De makers besloten dit jaar ook niet langer verder te gaan met Ferry Doedens, De acteur, Lucas in de serie, werd eerder al twee weken op non-actief gezet omdat hij zich niet aan de coronamaatregelen en opgestelde protocollen had gehouden. Vlak hierna werd duidelijk dat hij helemaal niet meer terug zou keren en nog tot november zijn draaidagen volmaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens reageert op exit GTST: 'Ik kwam afspraken niet na'

Het stilleggen van de opnames is een flinke domper voor de makers, die dit jaar juist een feestje te vieren hebben. GTST bestaat namelijk 30 jaar en in Goede Tijden, Zomer Tijden hebben verschillende castleden teruggeblikt op de afgelopen decennia, onder wie Ferry. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!