Beeld © ANP

Over Mijn Lijk wint de Gouden Televizier-Ring 2020

8 oktober 2020 22:13

Het was een spannende avond voor televisiemakend Nederland. Ondanks de coronacrisis werden ook dit jaar weer de felbegeerde Televizier-prijzen uitgereikt. De meest prestigieuze prijs, de Gouden Televizier-Ring is dit jaar gewonnen door 'Over Mijn Lijk' met 63 procent van de stemmen.

"Jeroen, mijn vriend, ik weet niet waar je bent maar ik draag je heel diep mee. Ik mis je"

In totaal waren er drie programma's in de running voor de felbegeerde Ring, maar slechts een kon er met de prijs vandoor gaan. Met Over Mijn Lijk wisten de makers en Tim Hofman al jaren de kijker te ontroeren en dat is dit jaar eindelijk bekroond met de Gouden Televizier-Ring. Het is hiermee dé avond van Tim Hofman. Hij won eerder al de Televizier-Ster Online-videoserie voor #BOOS en de Televizier-Ster Presentator. Tim droeg de Ring op aan alle deelnemers van Over Mijn Lijk. "Van Alex leerde ik: 'als je ziek bent, kan je net zo goed leven'. Mirjam zei: 'laat je brengen waar de wind je heen waait', 'zoek als een ster een goede plek aan de hemel voor jezelf' zoals Lotte dat deed. Fabiënne leerde ons dat je moet dansen in de regen en niet moet wachten tot de storm voorbij is", zo vertelde Tim in zijn speech. 

"En Jeroen, mijn vriend, ik weet niet waar je bent maar ik draag je heel diep mee. Ik mis je. Ik herhaal nog een keer wat je zei bij Matthijs aan tafel: 'wees een beetje lief voor elkaar want morgen is niet beloofd. We moeten het vandaag doen'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Schijf deelt bijzondere post in aanloop Televizier-Gala

Het Gouden Televizier-Ring Gala zag er door de verscherpte maatregelen anders uit dan voorgaande jaren. Geen volle zaal met familieleden en vakgenoten, maar enkel en alleen de genomineerden mochten plaatsnemen in de zaal. De presentatie was dit jaar in handen van Dionne Stax en Frits Sissing. Normaliter nemen Jan Smit en Rik van de Westelaken het Gouden Televizier-Ring Gala voor hun rekening, maar dat moest dit jaar ook anders. Jan is namelijk zelf genomineerd met Beste Zangers en Rik is verhinderd door werkzaamheden voor Wie is de Mol?.

Gezonde spanning, dat heerste er vooral achter de schermen. RTL Boulevard nam een kijkje bij de genomineerden. 

Genomineerden zijn klaar voor het Gouden Televizier-Ring Gala

02:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!