Beeld © SBS/Talpa

Ontroerend verhaal over weggepest gezin in Steenrijk, Straatarm

7 oktober 2020 21:30

'Steenrijk, Straatarm' bracht ditmaal een gezin uit Italië naar Nederland, en vice versa. De kijker maakte kennis met de familie Van der Linden die hun Italiaanse huis achterlieten en toevertrouwden aan de familie Bakker.

"Een keer ben ik op school zelfs in elkaar geslagen"

De familie Bakker heeft flink wat tegenslagen doorstaan. Het gezin woonde eerst in de Randstad, maar besloten naar het Limburgse Nijswiller te verhuizen om een droevige reden. In totaal hebben Sylvia en André zes kinderen, maar enkel Jesse en Jerry wonen nog thuis. De zonen hebben autisme en werden ernstig gepest. "Wij werden wel eens gepest. En een keer ben ik op school zelfs in elkaar geslagen", vertelt Jesse.  

In Limburg wil het gezin een nieuwe start maken, maar het zorgbedrijf welke Andre en Sylvia hebben opgebouwd gaat failliet. Sindsdien moet het gezin zien rond te komen van 80 euro per week.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Welvarend koppel Steenrijk, Straatarm overladen met kritiek

Ook Fred en Irma hebben flink wat meegemaakt op het gebied van kinderen. Irma vertelt dat ze na een ivf-traject zwanger was van hun eerste kindje, Luuk. Helaas overleed hij tijdens de zwangerschap. "Alles zit er al op en aan, en hij heeft ook echt een plekje. Als we naar de kerk gaan, branden we een kaarsje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm-kijker niet te spreken over onvermogend gezin

Steenrijk, Straatarm is elke woensdagavond om 20:30 uur te zien op SBS 6 en op Kijk.nl.

Meedoen aan Steenrijk, Straatarm betekent dat je ineens niks meer te besteden hebt of juist overladen wordt met geld. Dat laatste kan zorgen voor flink wat emoties, zoals je hieronder kunt zien. 

Jongetje schrikt van enorme stapel geld in Steenrijk, Straatarm

01:53