Over mijn lijk Beeld © BNNVARA

Tim hoopt op Ring Over Mijn Lijk voor deelnemers en nabestaanden

08 oktober 2020 11:53

Tim Hofman (32) maakt donderdagavond kans op drie prijzen, maar hij hoopt vooral dat zijn programma 'Over Mijn Lijk' er met de Gouden Televizier-Ring vandoor gaat. Voor hem voelt deze nominatie het minst als persoonlijke prestatie, maar hij vindt het wel de belangrijkste, vertelt hij aan 'De Telegraaf'.

"Over mijn lijk herinnert de meeste kijkers er vooral aan dat morgen niet beloofd is, en hoe mooi het is dat je dan weer op kunt staan"

"Natuurlijk is het thema van het programma zwaar en zijn de routes naar de dood lelijk. Maar Over Mijn Lijk herinnert de meeste kijkers er vooral aan dat morgen niet beloofd is, en hoe mooi het is dat je dan weer op kunt staan", zegt hij. "Mijzelf heeft het geleerd hoe belachelijk het is dat we het over ‘de kleine dingen in het leven’ hebben als het over bijvoorbeeld samenzijn met familie gaat. Ik heb niemand op zijn sterfbed over zijn auto horen praten, maar des te meer mensen over juist die zogenaamd kleine dingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angela Schijf laat Televizier-Ring Gala uit voorzorg schieten

Het programma, waarin jonge ongeneeslijk zieke mensen worden gevolgd, bestaat al acht seizoenen. Tim presenteert het programma al twee seizoenen. "Ik ben niet meer dan een vaandeldrager", vindt hij. "Als we die Ring winnen, dan is dat vooral een prijs voor de deelnemers, hun families en nabestaanden. En natuurlijk voor Patrick, Valerio en regisseur Robin Boudestein die het programma al tien jaar maakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Tim Hofman keert terug met nieuw seizoen Over Mijn Lijk

De presentator maakt naast André van Duin en Beau van Erven Dorens ook kans op de Televizier-Ster Presentator. Met zijn online-programma #BOOS maakt hij kan op de Televizier-Ster Online-videoserie. Andere kanshebbers voor de Gouden Televizierring zijn Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!