Beeld © Jinek/RTL

Televizier-winst eindigt voor Chantal Janzen in mineur bij Jinek

09 oktober 2020 11:59

Het winnen van een Televizier-Ster is al een hele prestatie. Voor Chantal Janzen (41) betekent het echter dat ze ook nog eens recordhouder is. Zij won donderdagavond haar zesde Televizier-Ster Presentatrice. Tijd voor een feestje in het programma van mede-genomineerde Eva Jinek (42), maar daar kwam ze van een koude kermis thuis.

"Het was een beetje een crematiesfeer"

Chantal mocht een klein feestje komen vieren aan tafel bij Jinek. Eva was zelf ook genomineerd, maar moest toezien hoe Chantal er voor de zesde keer met de prijs vandoor ging. De sfeer was echter allesbehalve feestelijk te noemen.

Het gesprek ging namelijk over de geloofwaardigheid van het Gouden Televizier-Ring Gala. Aanleiding hiervoor was een nijdige tweet van Jan Slagter, die van mening is dat het tegenwoordig geen publieksprijs, 'maar een Instagram-prijs' is. Robert ten Brink en Tim den Besten zaten ook aan tafel bij Jinek om het Gala na te beschouwen, en ook zij wisten de sfeer niet echt op te krikken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal en Tim winnen Televizier-Ster Presentator en Presentatrice

"Tim en ik hebben zitten kijken en in het begin was het wel echt heel weird, toch? Het was een beetje een crematiesfeer", aldus Robert. Volgens Tim moet de organisatie stoppen om de winnaars de beste presentator of presentatrice te noemen. "Nee, het zijn de meeste stemmen. Dan nog is het natuurlijk superknap. Maar ergens denk ik dat zo’n prijs meer waarde zou krijgen als er misschien een soort jury bij zit." Chantal ziet dit heel anders: "Nee, dat denk ik niet, want de tv-beelden zijn vanuit een jury. Ik denk dat deze prijs gewoon de verkeerde titel heeft. Je moet misschien zeggen ‘populairste’."

Robert ten Brink vindt dat je écht moet kijken naar wie hem dit seizoen het meest verdient: "Dan denk ik: André van Duin. Ik ben het dan wel met Jan Slagter eens eigenlijk.” Ook Peter R. de Vries is het met Slagter eens en ziet dat de genomineerden met de meeste aanhang de meeste kans maken. Zelf verloor hij in het verleden van Jan Smit: "Hij stond elke avond op het podium te roepen van: 'SMS'."

Het feestelijke is er dus wel een beetje af. Als Eva Chantal aan het einde nogmaals feliciteert, laat ze van zich horen: "Dankjewel. Nadat jullie deze prijs totaal in twijfel hebben getrokken."

 

Hoewel Chantal voor de zesde keer in haar leven het Televizier-podium mocht betreden, was het toch echt de avond van Tim Hofman. Hij mocht donderdagavond drie keer een prijs in ontvangst nemen, waaronder de Gouden Televizier-Ring. Voor het Gala sprak RTL Boulevard met de genomineerden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Over Mijn Lijk wint de Gouden Televizier-Ring 2020

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!