Beeld © Getty Images

Kijkcijfers Ellen DeGeneres flink gedaald na controverse

09 oktober 2020 13:53

Het nieuwe seizoen van 'The Ellen DeGeneres Show' is al enige tijd van start, maar anders dan andere jaren lijkt het niet zo'n groot succes. Volgens het Amerikaanse mediaonderzoekbureau Nielsen, het bedrijf dat de kijkcijfers van de televisieprogramma's bijhoudt, kijken er ruim 37 procent minder mensen naar de talkshow dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Ik ben niet zo'n goede actrice dat ik al zeventien jaar iedereen kan doen geloven dat ik alleen maar doe alsof"

De afgelopen maanden lag Ellen DeGeneres (62) zwaar onder vuur, doordat ze publiekelijk 'een van de gemeenste vrouwen ter wereld' werd genoemd. Eerder dit jaar publiceerde BuzzFeed een verhaal waarin tien voormalige en één huidige werknemer beschreven hoe het eraan toegaat bij de productie van de talkshow. Sommigen vertelden dat ze berispt of ontslagen waren nadat ze zich ziek hadden gemeld of op een werkdag de begrafenis van een familielid hadden bijgewoond. Ook pesten zou een probleem zijn op de werkvloer, net als racisme en intimidatie door het management.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ellen DeGeneres wuift heftige aantijgingen weg

Na maanden te zijn overladen met kritiek en aantijgingen, heeft de presentatrice in september voor het eerst publiekelijk gereageerd op alle beschuldigingen en ophef over haarzelf en haar programma. Ze besloot om in haar eigen programma sorry te zeggen voor alles wat er is gebeurd. "Er waren ook verhalen op social media te lezen over dat ik niet zou zijn wie ik ben op tv, omdat ik bekend kwam te staan als de be kind-vrouw." Ellen sluit haar programma altijd af met de woorden 'Be kind to one another'. Ellen legt uit dat ze altijd haar best doet, maar dat ze soms moe en ongeduldig is en boos wordt. "Maar ik werk hieraan. (…) Ik ben niet zo'n goede actrice dat ik al zeventien jaar iedereen kan doen geloven dat ik alleen maar doe alsof. Dit ben ik echt. Ik heb altijd de intentie om de beste persoon te zijn die ik kan zijn. Als ik iemand teleurgesteld of gekwetst heb, dan spijt me dat oprecht", aldus de presentatrice.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Ellen DeGeneres reageert voor het eerst op alle aantijgingen

Toch lijken de excuses niet te helpen als het gaat om de kijkcijfers. Het mediaonderzoekbedrijf heeft de cijfers van de premièreweek van het nieuwe seizoen vergeleken met die van dezelfde periode vorig jaar. 1,7 miljoen mensen keken naar de afleveringen van DeGeneres in de week van 21 tot en met 25 september, dat betekent een daling van ruim 37 procent.

In de video hieronder zie je alles over de aantijgingen waar Ellen afgelopen maanden mee te maken kreeg. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!