Raven van Dorst Beeld © ANP

Ryanne van Dorst: 'Alleen Ranking the Stars doe ik voor 't geld'

09 oktober 2020 17:07

Dat mensen zich durven bloot te geven aan Ryanne van Dorst (36) levert bijzondere televisieprogramma's op. Maar voor het geld doet ze het niet, laat ze weten in gesprek met 'AD Magazine'. Behalve 'Ranking the Stars', dan.

"Als Paul de Leeuw belt, kom ik opdraven"

Negentig procent van de televisie-aanvragen slaat Ryanne af. "Toen ik Geslacht! net had gemaakt, zat mijn naam ineens in het gender-laatje en werd ik steevast gebeld door DWDD, Jinek of Pauw als er een onderwerp aan bod kwam dat daar­mee te maken had. Daar heb ik dus geen trek in." Maar als Paul de Leeuw belt, staat ze wél klaar om naar de studio te gaan.

"Ik neem alleen deel aan programma’s waarvan ik zelf iets kan leren of die me interessant lijken", legt ze uit. "Dat vind ik belangrijker dan geld. Héél zelden doe ik iets alleen maar voor de centen, zoals Ranking the Stars. Maar dat was ook van­wege Paul de Leeuw. Als hij belt, kom ik opdraven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ryanne van Dorst heeft lachers op de hand in Ranking the Stars

Een voorwaarde om Ryanne in een programma te krijgen, is dat ze er graag zelf beter of wijzer van wordt. Of dat ze er iets van kan leren. "Ik hoop dat mijn programma’s ertoe bij­dragen dat mensen meer nadenken over wie ze willen zijn en hoe ze willen leven, zodat ze daarin betere keuzes kunnen maken. Want als je maar het halve leven kent, de halve waarheid, kun je geen échte keuze maken."

Paul heeft in ieder geval de telefoon opgepakt om Ryanne op te trommelen voor het nieuwste seizoen van Ranking the Stars, waar ze als vanouds vlijmscherpe opmerkingen maakt. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!