Beeld © RTL

Moeder en zoon gooien alle eisen overboord in Voor Hetzelfde Geld

12 oktober 2020 21:35

In 'Voor Hetzelfde Geld' was het ditmaal de beurt aan Brigitte en haar zoon Dilan om een nieuw stekje te vinden. Weg uit de stad en landelijker wonen is het doel, maar wel om de hoek van Hoofddorp.

"Ik ben alleen en dan moet ik alles uitbesteden"

Brigitte en haar zoon Dilan wonen nu in Hoofddorp, maar willen graag wat landelijker wonen. Tóch zijn er de nodige eisen aan de verhuizing. Zo wil Brigitte wat 'dorpser' wonen en willen ze het iets rustiger. Een manege moet wel in de buurt zijn, want zoonlief is gek op paardrijden. Ook moet Hoofddorp nog wel te bereiken zijn omdat Brigitte hier haar werk heeft. Maximaal drie kwartier reistijd is te overbruggen en de twee hebben een flink budget van 290.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Voor Hetzelfde Geld in de war: 'Dit was niet hun wens'

De eerste woning ligt in Enkhuizen, een uurtje van Hoofddorp. Deze twee onder een kap-woning valt ruim binnen budget en de eerste reacties zijn veelbelovend.

Het tweede stulpje ligt in Assendelft, een écht dorp. Hoewel de woning een stukje kleiner is, ligt hij wel dichter bij Hoofddorp. Ook deze woning valt gelijk in de smaak. Toch moet er nog wel het een en ander gebeuren voordat het helemaal naar hun zin is.

Het derde huis staat in Velzen-Noord en is op fietsafstand van Wijk aan zee. Het huis staat te koop voor 3 ton, iets meer dan het budget. De woning lijkt een schattig stulpje te zijn, maar is van binnen een stuk groter dan op het eerste doet lijken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Positieve zoektocht verademing voor kijkers Voor Hetzelfde Geld

Moeder en zoon besluiten om in het tweede huis een week te gaan proefwonen. Toch zorgde het proefwonen er niet voor dat Brigitte direct de knoop kan doorhakken. Zo moet er nog flink wat worden aangepast en dat gaat ook in de papieren lopen. "Ik heb nog wel mijn twijfels en dat heeft er mee te maken dat het een oud huis is en heeft het nodige onderhoud nodig. Ik ben alleen en dan moet ik alles uitbesteden", legt Brigitte uit.

Hoewel Brigitte stellig was over haar eisen, besluiten ze toch verderop hun geluk te beproeven. Ze wijkt namelijk af van de eerder gestelde maximale reistijd en hebben twee bezichtigingen in het noorden van het land. 

Hulp-tv koningin Natasja Froger vertelde eerder alles over Voor Hetzelfde Geld

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Huizenjacht in Voor Hetzelfde Geld loopt uit op grote teleurstelling

Natasja Froger vanavond met nieuw seizoen Voor Hetzelfde Geld

01:47

Voor Hetzelfde Geld is elke maandag om 20:30 uur te zien op RTL 4 en bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!