Gordon en Johnny de Mol Beeld © SBS/Talpa

Hier ging de jaren oude ruzie van Johnny de Mol en Gordon over

13 oktober 2020 16:53

Voor het programma 'Waar is de Mol?' doen Johnny de Mol (41) en Gordon (52) 'A-Ameland' aan, zoals de zanger zijn favoriete Waddeneiland ook wel noemt. Gordon heeft een pittig jaar achter de rug, maar dat weerhoudt Johnny er niet van om hem te confronteren met een jarenoude en nog steeds onuitgesproken ruzie, in de uitzending.

"Toen heb ik je vader gewaarschuwd: dit gaat niet goed"

Twintig jaar geleden werd de presentator van het programma 'onheus bejegend' door Gordon, zo liet hij al eerder weten. Wat er gebeurd is, dat liet hij in het midden. Maar in de aflevering van gisteravond werden de kijkers eindelijk meegenomen in wat er tussen de twee speelt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol werd 'onheus bejegend' door Gordon

"Eén van de belangrijkste dingen heb je gedaan: in reine komen met jezelf", zo gooit Johnny het balletje op. "Maar nog belangrijker: ook met anderen." Gordon lijkt nog niet helemaal door te hebben waar Johnny heen wil met het gesprek. Hij reageert: "Het is nooit leuk als je mensen moet opbellen om te zeggen: 'Sorry dat ik je aan de drugs heb geholpen.' Maar goed, ik ben nog lang niet klaar met het lijstje." Johnny valt dan maar meteen met de deur in huis: Gordon mag ook aan hém wel zijn excuses aanbieden.

"Ik hield vroeger ook wel van een feestje", vertelt hij in een voice-over. "En Gordon heeft toen die ouwe van mij gebeld en mij erbij gelapt. Tijd om dat eens uit te praten."

Gordon laat weten dat hij goede bedoelingen had met zijn besluit om John de Mol te bellen. "Toen was je 22, denk ik. Je was zwaar eraan. Toen heb ik je vader gewaarschuwd: dit gaat niet goed." Johnny snapt het niet. "Als je zo bezorgd was, dan is het gek dat je niet naar mij komt." Gordon begrijpt dat de presentator het niet leuk vond. "Mijn excuses daarvoor, oprecht. Uit m'n hart. Ik vind het te gek dat je dit opbrengt, want dit heeft mij heel lang heel hoog gezeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon openhartig: 'Ik ging zes keer per week naar de klote'

Het leverde Gordon vast gemoedsrust op: deze vete uitspreken en opnieuw iemand van zijn excuses-lijstje kunnen strepen. Maar die innerlijke kalmte verdween als sneeuw voor de zon toen hij onlangs overvallen werd in zijn eigen huis. John van den Heuvel sprak met hem en vertelt in RTL Boulevard hoe het met de zanger gaat. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!