Beeld © AVROTROS

Oud-Mol Rob weet het zeker: 'Zij is de Mol'

17 oktober 2020 13:10

Meedoen met 'Wie is de Mol?' was één groot avontuur voor Rob Dekay (33). De zanger kent dankzij zijn rol als Mol nu het klappen van de zweep en kijkt met heel andere ogen naar dit jubileumseizoen. Voor hem is het wel duidelijk wie dit jaar de Mol is, zo laat hij aan RTL Boulevard weten.

"De voorbereiding van de Mol is zo cool en mysterieus"

Hoewel niets is wat het lijkt bij Wie is de Mol? denkt Rob al vrij zeker te weten wie dit jaar de beruchte Mol is. "Ik denk écht dat Peggy de Mol is dit jaar. Zowel Horace als Peggy waren mijn Mollen sinds dag één, maar we weten inmiddels hoe dat is afgelopen." Horace moest tijdens de derde aflevering het spel verlaten. "Die is het niet meer", lacht Rob. "Ik kijk naar wat is het voor groep. Zouden ze misschien voor een vrouw gaan? Maar ik kom toch uit op Peggy. Ze is een hele slimme tante en heeft volgens mij wel invloed op de groep."

Voor Rob is het dus overduidelijk, Peggy zien we in de finale van Wie is de Mol? De Mol gaat immers nooit naar huis, horen we presentator Rik van de Westenlaken wekelijks zeggen tijdens de test. Toch zouden de makers nog een kleine twist uit hun mouw kunnen schudden.

"De finale hoeft niet altijd met vier personen te worden gespeeld. Dat weten we sinds het vorige seizoen." Toen stonden er ook vier kandidaten, waaronder de Mol, in de finale. "Peggy staat sowieso in de finale. En ik denk Jeroen, Nikkie en Tygo. Het zou zomaar kunnen", lacht Rob.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe WIDM-theorie: verraadt deze oranje broek wie de Mol is?

Rob vond zijn deelname te gek. "Dit is voor mij het tofste programma dat er is en als je dan de hoofdrol krijgt, dat is enorm bijzonder. Ik vond het een eer om mee te maken", blikt hij terug op zijn deelname. Zijn glansrol als Mol zorgt ervoor dat hij met andere ogen naar het spel kijkt. "Het is heel leuk om op dat moment weer in het avontuur te stappen. Niet alleen als kijker of als fan, maar ook als insider."

"Je bent heel bewust van bepaalde Mol-acties. Je kijkt echt naar een opdracht en probeert te bedenken waar wil de Mol staan? Waar heeft de Mol baat bij? Daar kijk je écht anders naar", vervolgt hij. Hoewel Rob zelf heel graag nog eens het spelletje wil meespelen, kijkt hij niet met jaloezie naar de jubileumkandidaten. "Ik gun iedereen dit avontuur. Dit is zo tof."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Dekay wil zichzelf eerlijk neerzetten met nieuwe plaat

Rob heeft veel gehad aan zijn voorbereiding. "De voorbereiding van de Mol is zo cool en mysterieus, daar kan ik echt niks over zeggen. Iedereen die het heeft meegemaakt weet hoe het werkt en weet ook dat hij of zij één van de weinigen is die dit heeft mogen meemaken. De Mol weet natuurlijk van veel dingen hoe ze gaan lopen en dat is hartstikke leuk."

De zanger herinnert zich nog twee opdrachten waarbij hij blij was dat hij van tevoren al het een en ander wist. "De opdrachten waarin het ging om een goede volgorde, waarin de kandidaten de vrachtwagens op de juiste plek moesten zetten. En de opdracht waarbij een groep Chinezen in de juiste vakken moet worden gezet. Dan is het heel belangrijk als Mol dat je weet hoe het juist niet moet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Dekay: 'Ik wil wel graag kinderen, maar geen gezin'

De kandidaten kregen dit jubileumseizoen een tweede kans om de Mol te ontmaskeren. Als je er dan uitvliegt, is dat even zuur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!