Diederik Jekel Beeld © RTL

Afvaller Diederik Jekel onthult alle geheimen over Masked Singer

17 oktober 2020 12:43

Nog steeds zetten iedere vrijdagavond meer dan 2 miljoen kijkers om 20.00 uur RTL 4 aan voor de nieuwste aflevering van 'The Masked Singer'. Vanaf de bank én op Twitter wordt er volop gespeculeerd welke BN'ers hun ware identiteit nog niet hebben getoond op het podium. Maar de jury... zij weten toch allang wie er in de pakken zitten? Diederik Jekel (36) onthult aan tafel bij Eva Jinek (42) de geheimen van het programma.

"Dit is een soort militaire operatie achter de schermen en je wordt aangevoerd in een geblindeerde auto"

RTL Boulevard-deskundige Diederik is tot nu toe de absolute verrassing in het nieuwe seizoen van The Masked Singer. Lange tijd wist hij zijn identiteit verborgen te houden, maar gisteravond moest hij toch echt zijn masker afzetten. Na zijn deelname schoof hij met panellid Buddy Vedder aan bij Jinek om over het programma te praten. Zo laat hij weten dat het programma echt geen doorgestoken kaart is.

"Dit is een soort militaire operatie achter de schermen en je wordt aangevoerd in een geblindeerde auto", begint Eva. Diederik: "Achter de schermen zit je met een helm en een trui. Soms repeteer je dus zo, omdat het pak te zwaar is. Maar dus wel anoniem en met de tekst: ik mag niet praten. Iedereen om je heen moet daar rekening mee houden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bauertjes compleet in shock door Mariska in Masked Singer

"Ook de regisseur van het programma weet niet wie in de pakken zitten", vult Buddy aan. "Er zijn twee of drie mensen van de productie die het weten." Tijdens de opnames kunnen de kandidaten in een afschermde ruimte hun masker afzetten, waardoor zij wel weten wie bijvoorbeeld de parmantige panter is of in het pak van de zebra is gekropen.

Eva gelooft haar oren niet. "Dus in jouw brein zitten alle andere kandidaten?" Ook de interesse van Estavana Polman is hiermee gewekt. "Vertel eens...?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marieke weet het zeker: collega zit in The Masked Singer

Onze eigen Aran Bade besloot ook om eens een kijkje achter de schermen van het programma te nemen. Gerard Joling leidt hem in de video hieronder rond. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!