Beeld © AVROTROS

De Mol lijkt door handschrift in WIDM te zijn ontdekt

19 oktober 2020 12:12

De Molloten van Nederland zaten weer op het puntje van hun stoel tijdens de allerlaatste reguliere aflevering van 'Wie is de Mol?'. De overgebleven kandidaten van dit jubileumseizoen kregen namelijk een unieke tip van de Mol zelf en de fervente kijkers denken daarmee zeker te weten wie de Mol is.

"Ik ben de Mol"

Let op: dit artikel bevat spoilers.

De eerste opdracht van deze aflevering zorgde voor een flinke déjà vu. De kandidaten mochten namelijk een opdracht uit de allereerste aflevering overdoen. Wederom stonden er vijf bakjes op een rij, waarvan er sowieso een gevuld was met geld en een met een mysterieuze envelop.

Alle kandidaten besloten uiteindelijk om voor de envelop met het vraagteken te kiezen en kregen hierdoor een waardevolle hint van de Mol zelf. In een aparte ruimte stonden alle spiegels uit de allereerste opdracht. Hierop stonden boodschappen geschreven en het bericht dat de Mol zelf deze teksten had geschreven. Tijd voor de Molloten om deze hint uit te pluizen. Al snel verscheen er online een briefje dat geschreven zou zijn door Jeroen.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Peggy Vrijens huilt uit bij Jamie Trenité over verlies WIDM

Het handschrift op dit briefje komt volgens de diehard-fans overeen met het handschrift op de spiegels. Vooral de K's en de T's zouden identiek zijn. Het briefje kan natuurlijk door een fanatieke Molloot zijn nagemaakt, maar er is verder 'onderzoek' gedaan. Zo lijken verschillende screenshots uit vorige WIDM-afleveringen het handschrift van Jeroen te bevestigen. 

Daarnaast wijst een montagetrucje ook nog eens op Jeroen als Mol. We zien in het ene shot Jeroen voor een spiegel staan. Even later zien we diezelfde spiegel weer in beeld, maar dan met de tekst: "Ik ben de Mol".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Abrupte eliminatie in Wie is de Mol? had zeer goede reden

Dit zou betekenen dat Jeroen de Mol is, terwijl het grootste deel van de verdenkingen richting Nikkie gaat, zo was te zien in het napraatprogramma Moltalk. Volgens Rik van de Westelaken is Tygo in ieder geval niet de Mol. Hij liet daarnaast weten dat Nikkie niet de verliezer is, dus winnaar of Mol. En dat Jeroen niet de winnaar is, dus verliezer of Mol. 

De kandidaten kregen dit jubileumseizoen een unieke kans om weer mee te doen aan het spel. De kijkers zagen hoe Peggy als allerlaatste het spel moest verlaten en in RTL Boulevard vertelt ze over haar eliminatie. 

De finale van Wie is de Mol? is zaterdag 24 oktober te zien om 20:30 uur op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!