Beeld © AVROTROS

Jeroen is de Mol in WIDM, en dit is waarom

21 oktober 2020 08:33

Hoewel het grootste deel van Nederland denkt dat Nikkie de Jager (26) dit keer de saboteur speelt, wijzen veel hints toch naar Jeroen Kijk in de Vegte (46). Van zijn oranje broek tot aan zijn handschrift, dit zijn alle hints die wijzen naar Jeroen als de Mol.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Handschrift

Laten we beginnen met de meest besproken hint tot nu toe: de spiegels en de teksten. De kandidaten kregen de unieke kans om een tip van de Mol te krijgen. In een aparte ruimte stonden alle spiegels uit de allereerste opdracht. Hierop stonden boodschappen geschreven en het bericht dat de Mol zelf deze teksten had geschreven. Al snel verscheen er online een briefje dat geschreven zou zijn door Jeroen. 

Het handschrift op dit briefje komt volgens de diehard-fans overeen met het handschrift op de spiegels.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is waarom Tygo Gernandt tóch de Mol kan zijn

Montagetruc

De makers geven gedurende het seizoen subtiele hints die je tijdens het kijken niet of amper opvallen. In het geval van Jeroen gebeurde dit tijdens de eerste opdracht van de aflevering van afgelopen zaterdag. We zien in het ene shot Jeroen voor een spiegel staan. Even later zien we diezelfde spiegel weer in beeld, maar dan met de tekst: 'Ik ben de Mol.'  

Vol in beeld

Soms is een Mol al overduidelijk in beeld. Zo zagen we in het seizoen waarin Jan Versteegh de Mol was, dat hij vlak achter de kandidaten liep. Ook Jeroen lijkt zich al eerder kenbaar te hebben gemaakt. Op een foto waarop presentator Rik van de Westelaken te zien is, zien we namelijk op de achtergrond een personage met een oranje broek staan. Wie vervolgens alle afleveringen doorspit, ziet dat er maar twee personen zijn die een oranje broek droegen: Peggy en Jeroen. Dat Peggy de Mol niet is, weten we sinds zaterdag.

Napoleon en de telefoons

Tijdens de zoektocht naar Nikkie en Tygo moeten de kandidaten onderling contact houden via mobiele telefoons. Ron en Peggy vormen een koppel en Patrick en Jeroen gaan ook samen op pad. Al snel blijkt echter dat Ron en Peggy geen telefoon hebben. Als Patrick naar het andere tweetal wil bellen, gaat de telefoon in de broekzak van Jeroen over. Een ideale Mol-streek.

Als de stellen elkaar uiteindelijk vinden en de mobiele telefoon weer is overhandigd, wordt daar ook gretig gebruik van gemaakt. Peggy vindt een briefje waarop staat: 'Is Napoleon de sleutel tot het verhaal?' Patrick heeft zijn telefoon aan zijn oor en geeft de boodschap door aan Jeroen, maar hij kan deze zin afmaken. Als Mol heb je al enige voorkennis en dat zou erop kunnen wijzen dat hij al van het bestaan van het briefje afwist.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Mol lijkt door handschrift in WIDM te zijn ontdekt

Over Napoleon gesproken, dit zou ook een subtiele hint kunnen zijn naar Jeroen. Hij is namelijk een groot ABBA-fan. Napoleon verloor na zijn verbanning naar Elba de slag bij Waterloo en laat dat nou nét een nummer van ABBA zijn.

Peggy Vrijens vloog er als laatste uit. Gelukkig kon Jamie, ook oud WIDM-kandidaat, haar een beetje troosten.

De finale van Wie is de Mol? is zaterdag 24 oktober te zien om 20:30 uur op NPO 1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!