Kopen Zonder Kijken Beeld © Maartje Brockbernd

Team Kopen Zonder Kijken gaat juist voor 'de lelijke eendjes'

31 oktober 2020 12:00

In 'Kopen Zonder Kijken' laten stellen niet alleen de zoektocht naar het huis van hun dromen aan anderen over, maar óók de aankoop. Hoewel de koppels het vaak best spannend vinden al hun geld uit handen te geven, is er volop vertrouwen in Martijn Krabbé en zijn team: makelaar Alex van Keulen en bouwkundige Bob Sikkens. Dat het programma zo'n succes zou zijn hadden ze niet verwacht, zo vertelt het duo aan 'Televizier'.

"Voor sommigen is dit programma de ideale oplossing om toch aan een huis te komen"

De huizenmarkt is oververhit en voor veel mensen is het bijna onmogelijk om een woning naar hun zin te kunnen kopen. Gelukkig zijn daar Martijn en zijn mannen om stellen aan hun droomhuis te helpen. Een huis dat de deelnemers pas voor het eerst zien nádat de koopovereenkomst getekend is.

Je zou wel gek zijn om mee te willen doen, maar toch telt het programma inmiddels drie seizoenen. "Voor sommigen is dit programma de ideale oplossing om toch aan een huis te komen", verklaart makelaar Alex. "Ze krijgen niet alleen de hulp van Bob, mijzelf en onze fantastische styliste Roos, achter de schermen werken er wel honderd mensen aan een seizoen Kopen Zonder Kijken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Kopen Zonder Kijken-stel ontevreden over nieuw huis

De wensen van de koppels zijn echter niet altijd even realistisch en het komt dan ook wel eens voor dat het programma niet in staat is aan alle eisen te voldoen, een bouwval koopt of zelfs helemaal geen huis oplevert - iets wat in de vorige twee seizoenen al gebeurde. "Bob en ik kunnen er wel doorheen kijken, wij zien de potentie van een huis, de kandidaten niet. Soms zijn er beteuterde blikken: moeten we hier gaan wonen? (...) Juist bij de lelijke eendjes liggen de kansen, daar kun je echt iets moois van maken."

Als er eenmaal genoeg gesloopt, geverfd en verbouwd is om het naar de zin van de kopers te maken is het grote moment daar: de oplevering. Een spannend moment voor iedereen, zo vertelt Alex: "Bob, Roos en ik mogen dan niet mee. We staan buiten te wachten en luisteren soms door de brievenbus om hun reacties te horen." Of ze gaan stiekem in de hal staan als presentator Martijn de kandidaten mee naar boven neemt, zo onthult Bob. "Als er bij de kandidaten tranen van geluk in de ogen staan en je ziet: hier gaan ze heel gelukkig worden, vinden wij dat prachtig. Daar doen we het voor."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers leven mee met Kopen Zonder Kijken-pechvogels

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!