Nikkie de Jager Beeld © AVROTROS

Molloten zetten actie op touw om pot WIDM te verdubbelen

27 oktober 2020 13:37

Ruim 3,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe Jeroen Kijk in de Vegte (46) werd ontmaskerd als Mol in de jubileumreeks van 'Wie is de Mol?'. Een kijkcijferrecord! Minder hoog dit jaar was de pot, maar daar hebben fanatieke Molloten een oplossing voor bedacht...

"Zou heel veel voor mij betekenen"

Van het populaire AVROTROS-programma werd vanwege het 20-jarig jubileum een extra reeks gemaakt. Hierin kregen oud-deelnemers de kans opnieuw op zoek te gaan naar de saboteur of om voor het eerst te mollen. Zo reisden onder andere oud-gedienden Ellie Lust, Ron Boszhard, Horace Cohen en Peggy Vrijens naar Toscane af voor het jubileumseizoen. Ook Nikkie de Jager was van de partij. Zij moest tijdens het negentiende seizoen abrupt het programma verlaten vanwege haar zieke broertje Mikai, die kort daarna kwam te overlijden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom er geen WIDM-hints waren dit seizoen

Dat de YouTube-ster nóg een keer haar molboekje uit de kast mocht halen vindt ze dan ook erg bijzonder. "Ik hoop dat hij trots op me is. Maar dat weet ik eigenlijk wel zeker", zei ze eerder tegenover het ANP. Dat ze niet alleen een tweede kans kreeg maar zichzelf óók nog eens de winnaar mag noemen, is voor Nikkie de absolute kers op de taart. Het gewonnen bedrag, ruim 12.000 euro, besloot de influencer volledig te schenken aan KWF Kankerbestrijding, ter ere van haar overleden broertje. 

Stichting KWF Kankerbestrijding liet eerder via Twitter al weten enorm dankbaar te zijn, maar Molloten doen er nu nog een schepje bovenop. Er is namelijk een actie op touw gezet om het bedrag te verdubbelen. "Als je iets zou willen doneren, dat zou heel veel voor mij betekenen", deelt Nikkie met haar volgers op Instagram. Inmiddels staat de teller al op 13.942 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Winnares WIDM Nikkie doneert winst aan KWF

Voor kijkers betekende de extra reeks dat ze dit jaar voor het eerst twee keer op mollenjacht konden gaan. Zo mocht Rob Dekay zich begin dit jaar de twintigste Mol noemen. Ondanks de coronacrisis is er volgend jaar weer een regulier seizoen van Wie is de Mol? op de buis. De 21e reeks van het programma is vanaf 2 januari te zien. Wie eraan meedoen, is nog niet bekendgemaakt. Wel is Rik van de Westelaken wederom de presentator van dienst.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!