Life & Cooking Beeld © ANP

Rudolph van Veen blikt terug op zijn tijd bij Life & Cooking

28 oktober 2020 11:11

Iedere zondagmiddag was het vaste prik op RTL 4 met 'Life & Cooking'. Het recept was simpel: Carlo Boszhard (51) en Irene Moors (53) interviewden gasten en ondertussen stond Rudolph van Veen (53) te kokkerellen. De tv-kok blikt nu in 'Veronica Magazine' terug op die tijd.

"Ik was – zonder arrogant te willen klinken – werkzaam in het culinaire topsegment"

Rudolph van Veen behoorde al voor zijn tijd bij Life & Cooking tot de culinaire top van Nederland. "Ik deed mee aan culinaire wedstrijden over de hele wereld en zat zelfs in het Nederlands team", zo vertelt hij in Veronica Magazine. Tijdens een culinair event zag de manager van Carlo en Irene hem aan het werk en vroeg hem of hij interesse had in het toen nog nieuwe programma.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rudolph van Veen en zijn vriendin stappen in huwelijksbootje

De chef besloot ervoor te gaan. "Nou, zondag was mijn vaste vrije dag, dus dat kon prima. Ik had op dat moment natuurlijk geen flauw idee dat dit uiteindelijk mijn baan zou gaan worden."

Toch heeft hij zich lange tijd wel afgevraagd waarom hij ja zei tegen het project. "Ik was – zonder arrogant te willen klinken – toch werkzaam in het culinaire topsegment. Nu moest ik voor tv ineens recepten koken die veel eenvoudiger en makkelijk te bereiden waren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rudolph van Veen gaat op de gezonde toer

Ondertussen is Rudolph niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie. In 2011 zette hij zelfs de kookzender 24Kitchen op, dat niet alleen een succes is in Nederland. Ook in de Balkanlanden en Portugal zijn ze fan van onze Rudolph. "Dankzij Life & Cooking heb ik ontdekt dat televisie een krachtige manier is om mijn passie voor eten te delen."

Rudolph is nog steeds een graag geziene gast in talkshows. Hieronder vertelt hij uitgebreid hoe je gemakkelijk en gezond kookt voor het hele gezin.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!