Beeld © RTL

Aangrijpend verhaal van Sarah in Over Winnaars raakt kijker

29 oktober 2020 07:35

Jamai Loman (34) weet de gevoelige snaar te raken met zijn nieuwe programma 'Over Winnaars'. Hierin gaan mensen met een fysieke beperking of ingrijpende ziekte de uitdaging aan om dingen te doen die ze voorheen onmogelijk achtten.

"Ik heb zenuwpijn, daar word ik gillend gek van"

In de eerste aflevering maken we kennis met Sarah. Zij zit in een rolstoel en heeft MS. Die diagnose kwam niet zomaar tot stand. Ze vertelt dat ze tijdens een wandeling ineens stilstond en niks meer kon. Na een bezoekje aan de huisarts werd er getwijfeld aan haar geestelijke gezondheid. "Hij vroeg zich af of ik geestelijk wel in orde was. En stuurde me naar de GGZ. Dat was zijn verklaring voor mijn klachten." Na een second opinion blijkt echter dat Sarah MS heeft. "Ik kan geen glas drinken pakken, geen broodje smeren. Ik kan niks. Ik heb zenuwpijn, daar word ik gillend gek van."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai over Over Winnaars: 'Emotionele rollercoaster'

Sarah vertelt dat haar leven sindsdien compleet overhoopgehaald is. Maar dromen heeft ze nog altijd, ze wil 'keihard shinen'. Jamai heeft dan ook een bijzondere uitdaging: "Jij gaat naar Las Vegas en naast Hans Klok shinen." Sarah heeft vervolgens drie maanden de tijd om zich voor te bereiden op deze uitdaging.

De voorbereidingen eisen behoorlijk hun tol. Na enkele weken repeteren, laat Sarah weten 'niet meer te kunnen'. "Ik lig al een week. Game over. Ik voel me geen cent waard", vertelt ze. Ze besluit dan ook een drastische ingreep te laten doen in Rusland. Sarah ondergaat daar een stamceloperatie en daardoor moet het Las Vegas-avontuur even wachten.

Uiteindelijk weet ze het voor elkaar te krijgen om naast Hans Klok te shinen. De kijker raakt niet uitgesproken over de wilskracht en positieve instelling van Sarah. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamai helpt wensen vervullen in Over Winnaars

Over Winnaars is elke woensdagavond om 21.15 uur te zien op RTL 4 en vooruit te kijken bij Videoland. 

Jamai heeft zelf ook een moeilijke periode doorgemaakt toen bleek dat hij nierfalen had. Na een niertransplantatie besloot hij de Nijmeegse Vierdaagse te lopen, met succes.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!