Beeld © Videoland

Emotionele eerste aflevering Borsato's Budget Bruiloft

29 oktober 2020 10:02

Er werden tranen met tuiten gehuild in de eerste aflevering van 'Borsato's Budget Bruiloft'. In dit nieuwe programma schieten Mary Borsato (73) en goede vriendin Betty de Groot (63) koppeltjes te hulp die hun droomhuwelijk niet kunnen betalen. Deze week is het de beurt aan Roy en Marieke. Deze tortelduiven zijn al negen jaar verloofd, maar een bruiloft is er door geldtekort nooit van gekomen. "We hebben in totaal 350 euro gespaard van flessengeld."

"En dan mag je nu de bruid kussen..."

Marieke en Roy vertellen dat ze beiden schulden hebben opgebouwd door hun vorige relaties. Hierdoor kwamen ze allebei in een crisisopvang terecht. Maar ieder nadeel heb z'n voordeel: de love birds hebben elkaar daar ontmoet. Het was liefde op het eerste gezicht. "Uiteindelijk kreeg ik een huis en bood Roy me aan om mij te helpen met schilderen. Nou, en van het een kwam het ander", vertelt Marieke met een blos op haar wangen. Als kers op de taart hebben ze hun liefde bekroond met een kindje. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Mary Borsato openhartig over inbraak: 'Ik heb nog niks terug'

Helaas voor hen zijn ze door de schulden onder bewind geraakt en is hun weekbudget maar honderd euro. "Ik ben voor tachtig procent afgekeurd, want ik heb fibromyalgie, een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn in je spieren en bindweefsel. Ik wil wel heel graag werken, want ik ben geen thuiszitter, dus ik werk nu voor twee dagen in de week op een notenkraam op de markt. En dat doe ik met heel veel plezier." Roy is niet lang geleden zijn baan kwijt geraakt door reorganisatie, dus de hulp van Betty en Mary komt als geroepen.

Als Mary vraagt wat de grootste wens is van het stel, barst Marieke in huilen uit. "Ik heb eigenlijk één grote wens", vertelt ze terwijl ze Mary aankijkt. "Een jurk van jou. Als klein meisje wilde ik dat al." "Nou dan gaan we dat toch zeker doen!" roept Mary enthousiast. "O wat heerlijk dat ik je daar zo blij mee kan maken." "En meer heb ik dan niet nodig", zegt Marieke geëmotioneerd.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Mary Borsato laat droom van aanstaande bruid uitkomen

Van prachtige grote bossen rozen en ballonnen, tot een peperdure auto en locatie: alles is tot in de puntjes geregeld. Ook de droomjurk van Marieke is verwezenlijkt, dus alle ingrediënten van een sprookjeshuwelijk zijn daar. "En dan mag je nu de bruid kussen..."

Borsato’s Budget Bruiloft is iedere woensdag om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Mary Borsato laat droom van aanstaande bruid uitkomen

00:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!