Sanne Hans Beeld © EO / Concert van Hoop

Concert van Hoop geeft Nederlanders kracht om door te gaan

28 oktober 2020 22:38

In een bijna leeg Ahoy staken woensdagavond een aantal Nederlandse artiesten ons land een hart onder de riem. Muziek verbindt namelijk niet alleen, het kan je ook door moeilijke momenten heen slepen en die zijn er helaas in deze tijd genoeg. Het concert maakte zowel in Rotterdam, als bij de kijkers thuis diepe indruk.

"Het is heel fijn dat je iemand steun kan geven"

Met Concert van Hoop wilde de EO een hoopvol en positief muzikaal geluid laten horen in een coronatijd die voor veel mensen soms uitzichtloos lijkt. Zo bracht zangeres Maan een bijzondere versie van 'Ze Huilt Maar Ze Lacht' ten gehore en speelde Roel van Velzen 'Somebody To Love' voor Nederland. Naast de optredens, die werden begeleid door het Metropole Orkest, werden ook hoopvolle verhalen uit het hele land verteld waarin muziek centraal stond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Bert van Leeuwen: 'Dit gaf mij steun in treurige periode'

Ook Sanne Hans, die met haar versie van 'Door de wind' van Stef Bos al weken in de hitlijsten staat, wist wederom de kijker thuis te raken. Sanne vertelde voorafgaand aan het optreden dat ze niet doorhad dat haar vertolking zo'n succes zou worden. De opnames van Beste Zangers zijn namelijk al even geleden. "Ik had wel nog een beetje door dat het een bijzonder moment was", vertelde ze live aan Bert van Leeuwen, die het programma aan elkaar praatte. "Alles ontplofte erna en ik dacht: het is één avond. Maar het stopt niet." Volgens Sanne krijgt ze elke dag honderden berichtjes van mensen die het nummer draaien. "Het is heel fijn dat je iemand steun kan geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sanne Hans blikt vooruit op speciale aflevering Beste Zangers

Nu Nederland in een gedeelde lockdown zit en de situatie voorlopig niet lijkt te verbeteren, kwam het concert volgens Bert van Leeuwen op het juiste moment. Zo vertelde hij eerder aan het ANP. "Het kan op dit moment zeker geen kwaad om mensen op te beuren. Je merkt dat iedereen het wel een beetje zat is. Bij de eerste lockdown merkte je dat mensen zoiets hadden van: schouders eronder en door. Nu met de tweede golf voel je dat er toch wel gedacht wordt: daar gaan we weer."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!