OG3NE Beeld © I Can See Your Voice

OG3NE met mond vol tanden na ontknoping I Can See Your Voice

29 oktober 2020 22:05

Herken jij zangtalent zonder dat er maar één noot is gezongen? En kunnen je oren je ogen vertrouwen? Dat is de grote vraag in het nieuwe programma 'I Can See Your Voice'. Wie van de zes kandidaten heeft daadwerkelijk een gouden keel en wie neemt ons allemaal in de maling? De zusjes van OG3NE weten inmiddels dat deze vragen niet zo makkelijk te beantwoorden zijn...

Let op: spoilers!

"Morgen draai ik je op de radio!"

Nog even in het kort het doel van het programma: elke week is het aan een bekende artiest en zijn grootste fan om de valse kraaien eruit te pikken en een zangtalent over te houden. Lukt dit, dan gaat de fan naar huis met 5.000 euro. Er is wel nog één maar: niemand weet namelijk hoeveel gouden keeltjes er daadwerkelijk in het spel zitten. Het kan dus best zijn dat er van de zes kandidaten maar één daadwerkelijk de juiste noten weet te raken, maar het kunnen ook allemaal talenten blijken.

Om de bekende artiest en zijn fan een beetje op weg te helpen is er een deskundig panel samengesteld die hen helpen door vier verschillende rondes: de eerste indruk, de lipsync-ronde, de bewijsronde en de finale, waarin alles draait om het slotduet tussen de artiest en de overgebleven kandidaat. Heeft de fan goed gekozen? Dan gaat hij of zij naar huis met 5.000 euro. Blijkt het een valse kraai? Dan gaat de overgebleven kandidaat er met het prijzengeld vandoor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Carlo Boszhard heeft vertrouwen in I Can See Your Voice

In de eerste aflevering is het de taak aan de zusjes van OG3NE en hun fan Anneke om het kaf van het koren te scheiden. De zes zorgvuldig gekozen kandidaten hebben volgens het panel allemaal wel iets waardoor ze wel of niet kunnen zingen. Zo houdt de een zijn microfoon een beetje raar vast en heeft een ander meer het figuur van een danseres. Twee van de zes kandidaten zijn zusjes van elkaar en na lang wikken en wegen besluit Anneke één van hen naar huis te sturen. Volgens haar is zij een danseres en geen zangeres. Waar we bij The Masked Singer, dat van dezelfde makers is, moeten wachten tot het einde van de aflevering voor de grote onthulling, wordt direct na de eerste ronde al duidelijk dat 'Miss American Dream' toch echt een zangeres is. Kizzy, haar echte naam, is zelfs afgestudeerd aan het Conservatorium van Boston en heeft al eens voor Bill Clinton mogen optreden.

In de tweede ronde krijgen we de overige vijf kandidaten voor het eerst te horen. Maar is het wel hun eigen stem? Omdat eerder bleek dat Kizzy een aardig moppie kon zingen, denkt Anneke dat haar zus minder geluk heeft gehad. En ze zit op het juiste spoor, want zuslief Mishaela wist iedereen te misleiden met haar pose en blijkt een echte lipsync-fanaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook déze BN'ers zoeken valse kraaien in I Can See Your Voice

Na de derde ronde moet er van twee kandidaten afscheid worden genomen. Anneke stuurt nummer 1 en 5 naar huis. En dat is zonde, want nummer 5 blijkt te kunnen zingen. En hoe! Ze is namelijk afgestudeerd aan het Conservatorium, is muziek- en drama docente én won in 2018 een Amateur Musical Award voor ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’. Ook OG3NE baalt: "Zonde, het is jammer. Niet alleen van het geld, maar ook het duet. We hadden het graag met je gezongen, want je bent fantastisch."

Tot slot worden de overige twee kandidaten nog ieder een minuut ondervraagd, maar ze mogen alleen met 'ja' en 'nee' antwoorden. Op basis daarvan nemen ze afscheid van 'De Reizende Rocker'. Wederom niet zo'n handige keuze want Robin, zoals hij echt heet, toert twee maanden per jaar door de VS met zijn Amerikaanse band. Iedereen baalt enorm dat hij niet de uitverkorene is voor het duet en daarom doet panellid Marieke Elsinga hem een belofte: "Morgen draai ik je op de radio!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer is na heftige periode weer helemaal terug

Maar de grote vraag blijft: wint Anneke de 5.000 euro of zijn we er allemaal ingestoken en gaat 'De Bruisende Brabander' met het prijzengeld naar huis? Anneke heeft op het juiste paard gewed, want de 39-jarige Bart blijkt zanger te zijn van beroep! Muziek is zijn grote passie en treedt door het hele land op als zanger en DJ.

I Can See Your Voice is elke donderdag te zien om 20.30 uur te zien bij RTL4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!