Beeld © Talpa/RTL

Breaking: Loretta Schrijver drinkt geen koffie tijdens Koffietijd

29 oktober 2020 15:48

Je zou denken dat de altijd goedlachse Loretta Schrijver (64) wel een bakkie koffie kan gebruiken in de vroege ochtend om een beetje scherp voor de dag te komen bij haar programma 'Koffietijd', maar niets is minder waar. Ze verklapt wat voor ochtendritueel ze wél heeft en volgens haar kan dat nog wel eens een trend worden...

"Het lijkt net alsof iedereen het nu ineens doet"

"Zal ik eens een geheim vertellen?" begint ze lachend op de Instagram-pagina van het programma. "Dit is geen bacootje hoor, maar dit is cola light. Ik hou namelijk van zoetigheid. En dan hoor je altijd: mensen die wat dikker zijn drinken juist cola light en daar worden ze nog dikker van. Al dat soort verhalen heb ik allemaal al gehoord. En toch blijf ik het drinken, omdat ik het lekker vind", vertelt ze terwijl ze voor de make-upspiegel zit. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Loretta Schrijver wil 'oudere, dikkere' presentator songfestival

Maar, in de uitzending zelf... dan drinkt Loretta toch wel koffie? Het programma heet nota bene Koffietijd. Nee hoor, ook dan is het cola light wat de klok slaat. "Het zit ook bij mij in de koffiekopjes tijdens het programma", biecht ze op. "Dan lijkt het net alsof ik zwarte koffie drink, maar dat vind ik zo vies. Het is lekker voor de keel, het is dun en dat bruisende, dat haalt ook een beetje dat hese weg soms en dan is mijn stem weer wat zuiverder."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Loretta Schrijver: 'Ik behoor tot de middelmaat'

Blijkbaar is Loretta niet de enige met dit geheimpje, want ze hoort ter plekke dat Eus (Őzcan Akyol) dat ook doet. "Nu hoor ik net dat ik niet de enige ben die dat doet, maar nu hebben Eus en ik dat dus ook gemeen. Het lijkt net alsof iedereen het nu ineens doet. Het wordt een trend."

Naast dit geheimpje heeft Loretta nog meer vaste rituelen. Hieronder blikt ze terug op 10 jaar Koffietijd.

Terugblikken op 10 jaar Koffietijd met Loretta en Pernille

07:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!