Fajah Lourens Beeld © Op1

Kritiek op Fajah Lourens na uitspraak over Donald Trump

30 oktober 2020 10:50

In de strijd tegen corona slikt Nederland ineens massaal vitaminepillen. Fajah Lourens (39) schoof daarom aan bij 'Op1' om de voor- en nadelen te benoemen, maar kon het niet laten zich ook nog even in de Trump-discussie te mengen. En dat zorgde voor gemengde reacties op Twitter.

"Obama had natuurlijk een heel goed imago, maar die heeft wel acht jaar lang oorlog gevoerd"

Het is aftellen geblazen in Amerika. Nog een paar dagen en dan weten we wie zich de aankomende vier jaar de president van de Verenigde Staten mag noemen. Weet Donald Trump zijn status te behouden? Of gaat zijn tegenstander Joe Biden er met de winst vandoor? Om de laatste stemmen binnen te halen worden kiezers bestookt met campagnefilmpjes waarin de twee elkaar helemaal zwartmaken. Amerika-kenner Rick Nieman vindt er wat van. "Als je nu in Amerika in een 'swing state' woont, word je helemaal knettergek van allemaal filmpjes van verschillende partijen", stelt hij bij Op1

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fajah Lourens was zichzelf een beetje kwijt: 'Liever voor mezelf'

Volgens de journalist zijn de spotjes echter wel van belang, want door de ietwat lachwekkende filmpjes gaan Amerikanen wel naar de stembus. Al heeft hij liever niet dat ze daar vervolgens op Trump stemmen. "We hebben vier jaar lang kunnen zien hoe hij alles overhoop heeft gegooid en dat heeft zeker een functie gehad, maar misschien moeten we nu weer iemand vragen die competent is, of in staat is om competente mensen om zich heen te verzamelen", aldus Rick.

En daar komt Fajah om de hoek kijken. Volgens de actrice is het niet eerlijk dat Donald Trump altijd in een slecht daglicht wordt gezet. Hij heeft volgens haar ook het een en ander goed gedaan. "Hij heeft in ieder geval geen oorlog gevoerd en de goede dingen die hij heeft gedaan worden niet benoemd", spreekt de fitnessgoeroe zich uit. "Obama had natuurlijk een heel goed imago, maar die heeft wel acht jaar lang oorlog gevoerd. Dat heeft Donald Trump niet gedaan, die veroorzaakt zelfs vrede."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Wayne steunt Trump: doet goed werk voor zwarte Amerikanen

Maar niet iedereen is het daarmee eens op Twitter. Ook het item over de vitaminepillen, waar Fajah voor aanschoof, krijgt flink wat commentaar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!