Beeld © ANP

NPO blijft achter beslissing over Opsporing Verzocht staan

01 november 2020 14:55

Hoewel de politie deze week kritisch was over het feit dat 'Opsporing Verzocht' wordt ingekort, blijft de NPO achter de beslissing staan. De kritiek is geen reden om van gedachten te zijn veranderd over de toekomst van het langlopende AVROTROS-programma. Dat vertelt Remco van Westerloo, netmanager van NPO 1, aan 'De Telegraaf'.

"Het is voor de zender belangrijk dat ook andere doelgroepen worden bereikt"

Eerder deze week werd bekend dat uitzendingen vanaf januari worden ingekort, op een later tijdstip te zien zijn en dat Opsporing Verzocht in de zomerperiode niet op tv is. Tot teleurstelling van de politie, die liet weten zich zorgen te maken over het besluit over het programma waarin aandacht is voor misdaad en kijkers om tips worden gevraagd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

NPO zet het mes in Opsporing Verzocht, politie woest

Maar dat verandert niets aan de zaak. "Bij NPO bestaat al langer de wens een aantal langlopende programma’s toegankelijker te maken voor een bredere doelgroep. De gemiddelde leeftijd van kijkers naar Opsporing Verzocht ligt boven de zestig jaar. Het is voor de zender belangrijk dat ook andere doelgroepen worden bereikt", aldus Remco van Westerloo.

Van Westerloo wil wel graag in gesprek met de politieleiding om te praten over hun zorgen. Ook zegt hij dat er wordt gekeken of in urgente gevallen speciaal ingelaste politieberichten na het NOS Journaal van 20.00 uur te programmeren zijn. "We zijn zeer doordrongen van het grote maatschappelijke belang van Opsporing Verzocht. Gelijktijdig willen we het merk ook voor de toekomst veilig stellen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!