Steenrijk, Straatarm Beeld © SBS/Talpa

Kijkers reageren geschokt op budgetkloof in Steenrijk, Straatarm

12 november 2020 08:47

Tijdens een nieuwe aflevering van het vaak tranentrekkende programma 'Steenrijk, Straatarm' raakten kijkers gisteravond op Twitter weer niet uitgepraat over het financiële verschil tussen de twee families. 'Dus het weekbudget van het rijke stel is een jaar aan budget voor het arme gezin', concludeert iemand.

"Ik word er stil van"

In de aflevering zien we de rijke vrienden Mark en Roos die samenwonen in een kast van een huis in het trendy Amsterdam Noord. Twee uurtjes verderop woont de alleenstaande vader Frank met zijn dochter Annemiek en zoon Christiaan. Zij leven op zijn zachtst gezegd een heel ander leven. Sinds de scheiding van Frank en de moeder van zijn kinderen, gaat het financieel achteruit.

En als klap op de vuurpijl krijgt Frank ook nog eens fysieke klachten, waardoor hij zijn werk niet meer kan uitvoeren. Dat doet pijn aan zijn hart, vertelt hij openlijk. "Ik mis het werken heel erg. En nu we met zijn drietjes zijn, leven we nog maar van veertig euro per week. Christiaan heeft bijvoorbeeld nieuwe voetbalschoenen nodig, maar dan wordt veertig euro wel heel krap", vertelt Frank geëmotioneerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm-kijkers zetten vraagtekens bij relatie rijk gezin

Anders dan anders wordt ook het rijke duo Roos en Mark erg gespaard door de kijkers. De twee vrienden hebben namelijk ook een niet al te gemakkelijk verleden achter de rug. Zo vertelt Mark openhartig over het feit dat hij anorexia heeft gehad en heeft zijn vriendin Roos borstkanker overleefd. Roos schiet ook direct vol als de twee kennismaken met de familie. "Ik zie mijn vader namelijk niet zo vaak", vertelt Roos terwijl ze naar de foto van het gezin kijkt. 

Ook Mark kan zijn tranen niet bedwingen als hij het weekbudget van de familie ziet. "Ik word er stil van." Andersom is vader Frank ook geraakt. Hij pakt zijn kinderen beet en roept met tranen op zijn wangen verbaasd uit: "2000 euro!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontroerend verhaal over weggepest gezin in Steenrijk, Straatarm

De kijkers reageren verbaasd. 'Het straatarme liefdevolle gezin heeft €40 per week en het steenrijke duo/stel/setje heeft €2000 per week', schrijft een kijker en 'Maar €40 weekbudget is uiteraard wel erg moeilijk met 3 mensen', klinkt het op Twitter.

Steenrijk, Straatarm is elke woensdag te zien op SBS 6 om 20.30 uur. Je kijkt de aflevering van gisteren hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!