Beeld © SBS6 / Talpa

Kijkers genieten van 'Luchtbuks Ria' in 100 Jaar Jong

16 november 2020 21:26

Vanavond is een nieuw seizoen van '100 Jaar Jong' weer begonnen op SB6. In het programma gaat Gordon (52) langs bij senioren die de magische grens van honderd jaar al hebben aangetikt.

"Wat een geweldige vrouw"

In de eerste aflevering van het seizoen gaat Gordon onder andere langs bij Ria van Dijk, uit Tilburg. Ria is geboren in 1920 en woont nog zelfstandig in een flat. Haar bijnaam in het complex is overigens 'Luchtbuks Ria', omdat ze daarmee nog wel eens wil schieten.

Ria vindt het soms wel zwaar, om ouder te worden. Dat ze weer luiers draagt en geholpen moet worden met veel dingen, bevalt haar maar niets. "Dat is verschrikkelijk. Dat is echt erg", vertelt ze Gordon. Daarom doet Ria zo veel mogelijk dingen ook nog wél zelf. Zo wil ze bijvoorbeeld niet dat Gordon haar helpt met opstaan. "Dat moet ik zelf blijven doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon lacht het leven weer toe na fikse tegenslagen

Ria is altijd vrijgezel geweest en woonde bij haar ouders. "Ik ben natuurlijk wel ooit verliefd geweest op iemand, maar als het niet beantwoord wordt, dan is dat wel erg", vertelt ze aan Gordon. Dat leidde er zelfs toe dat Ria nog nooit intiem is geweest met iemand, tot verbazing van Gordon. "Dat zat niet in me", zegt ze. Ondanks dat het niet altijd even makkelijk is, kijkt ze toch positief naar het leven. "Mijn motto is volhouden. En blijven lachen."

De kijkers thuis smelten weg bij Ria. 'Wat een heerlijk mens', schrijft iemand op Twitter.

Zelf had Gordon het de laatste tijd ook niet makkelijk. Hij kreeg klap na klap te verwerken. Hij werd overvallen, zijn horecazaken moesten dicht vanwege het coronavirus, waar hij zelf ook nog eens een keer positief op werd getest. Gelukkig gaat het nu weer stukken beter met hem. Daar vertelt hij zelf over in onderstaande video.

100 Jaar Jong is elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!