Frits Sissing in Tussen Kunst & Kitsch Beeld © Michel Schnater

Duur en zeldzaam kunstwerk duikt op in Tussen Kunst en Kitsch

18 november 2020 21:29

Frits Sissing (57) weet niet wat hij meemaakt in de nieuwste aflevering van 'Tussen Kunst & Kitsch'. Niet vaak is een kunstwerk zóveel waard als het doek van de beroemde schilder Adriaan de Lelie die de presentator in deze uitzending te zien kreeg.

Waardevol object duikt op in Tussen Kunst & Kitsch

01:53

In de uitzending van woensdagavond wordt er heuse Tussen Kunst & Kitsch-geschiedenis geschreven als expert Willem Jan Hoogsteder een familieportret van ouders met vier kinderen in een geïdealiseerd park taxeert. Het zou een zeldzaam kunstwerk zijn van de hand van de bekende portretschilder De Lelie.

De expert is helemaal overtuigd van het werk als hij met de waarde van het schilderij uit 1800 op de proppen komt. Hoogsteder schat de marktwaarde van het kunstwerk namelijk op een indrukwekkende €100.000. Daarmee komt het op de vijfde plek van hoogst getaxeerde objecten in de geschiedenis van het tv-programma.

Het schilderij van Adriaan de Lelie
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronaproof Tussen Kunst en Kitsch maakt het de experts lastiger

Zonder de corona maatregelen in het programma was het meest zeldzame kunstwerk nooit opgedoken. "Die man vertelde dat hij nooit naar zo'n taxatiedag zou gaan, maar nu hij simpelweg een foto kon insturen via de mail. Dat is drempelverlagend. We krijgen nu andere stukken en andere mensen, ook jongere mensen. Dat is mooi", vertelt Frits in gesprek met het AD. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Werken Rembrandt en Mondriaan ontdekt bij Tussen Kunst en Kitsch

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!