Beeld © ANP

Omroep Zwart wil series als Euphoria zien op NPO

19 november 2020 05:22

Omroep Zwart wil de publieke omroep diverser maken en denkt daarbij niet alleen aan kleur. Regisseur Gianni Grot, die samen met rapper Akwasi (32) achter de nieuwe omroep zit, zegt donderdag in het 'AD' dat hij ook series als HBO-show 'Euphoria' mist op de NPO.

"De NPO zegt het zelf: ze willen er voor iedereen zijn, maar dit lukt maar niet"

"Een dramaserie waarin je onder meer een verslaafd tienermeisje verliefd ziet worden op haar beste vriendin die transgender is. Zoiets zie ik momenteel niet op tv, terwijl wij dat soort verhalen óók moeten horen", zegt Grot over de Amerikaanse serie met Zendaya in de hoofdrol.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Akwasi's Omroep Zwart nadert 20.000 leden

Omroep Zwart haalde in nog geen twee maanden de benodigde 50.000 leden binnen voor een aspirant-status. Grot en Akwasi moeten nu aan de slag met het opstellen van beleidsplannen. Die moeten leiden tot een diverser publiek bestel. "De NPO zegt het zelf: ze willen er voor iedereen zijn, maar dit lukt maar niet. Wij gaan met Omroep Zwart proberen die doelstelling wél te halen. Want er zijn honderdduizenden mensen die meedraaien in onze maatschappij, maar zich niet herkennen in het tv-aanbod. Best bizar, want ze betalen er wel gewoon belasting voor."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!