Beeld © RTL/The Voice of Holland

Emotionele eerste aflevering TVOH dankzij Hanin

20 november 2020 21:20

Vanavond begon het elfde seizoen van 'The Voice of Holland' met een op zijn zachtst gezegd tranentrekkende aflevering. Een van de kandidaten vertelde dat ze drie jaar geleden is 'gevlucht voor slechte mensen uit Syrië'. Nadat Hanin al Kadamani (17) een prachtige versie zingt van het lied 'Let it be' vraagt Ali B (39) of ze ook in het Arabisch kan zingen. En dan blaast ze het publiek omver.

"Ik versta het niet, maar zelfs dan krijg ik tranen in mijn ogen"

Hanin kiest voor het liedje 'Let it be'. "Er is een stukje in het lied: 'When I found myself in times of trouble, Mother Mary comes to me'", vertelt ze, "en ik vind dat stuk heel bijzonder. Ik voel dat zo ook." Alle vier de juryleden staan versteld van het lied en ook van het feit dat ze na drie jaar al zo goed Nederlands spreekt. "Ik had de tranen in mijn ogen staan", onthult Waylon. "Op welke school leer je dat?", vraagt Ali. En Ali zou Ali niet zijn als hij er niet nog een gebbetje aan vastplakt: "Ik moet daar ook heen", grapt hij. "Ik ben hier geboren en ik kan niet eens zo goed Nederlands als jij. Wat knap!"

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Een droom komt uit voor Jan Smit in The Voice of Holland

En dan gebeurt er iets wat je niet vaak in The Voice ziet gebeuren. Ali vraagt aan Hanin of ze ook in het Arabisch kan zingen en dat hoef je de zangeres geen twee keer te vragen. Ze pakt haar microfoon en begint een bijzonder stuk te zingen in haar moedertaal. "Ik versta het niet, maar zelfs dan krijg ik tranen in mijn ogen", zegt Waylon totaal verbijsterd over het bijzondere moment. "Het is ongelooflijk; je hebt zoiets moois, zoiets ontwapenends over je heen. Je bent zo puur."

Ali B maakt voordat Hanin mag kiezen, al direct een plan met haar. "Als je voor mij kiest, zou ik het stukje dat je net gezongen hebt zo nu en dan willen etaleren. Je hebt echt een unique sellingpoint." Jan gooit het over een andere boeg. "Als je voor mij kiest, zou ik juist Nederlands met je willen zingen, omdat jij laat zien hoe snel en goed je je aanpast aan de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur. Door dit te laten zien denk ik dat iedereen die in een soortgelijke situatie is gekomen, daar kracht uit kan putten." Ondanks de pleidooien van de twee juryleden kiest Hanin toch voor... Anouk!

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

De twijfel slaat toe bij Angela in finale The Voice Senior

Jan Smit is dit jaar voor het eerst jurylid en hij en Anouk gaan hard tegen hard. Je ziet het in onderstaande video. The Voice of Holland is elke vrijdag te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!