Penoza Beeld © Dutch FilmWorks

Crimineel goed: dit is wanneer de spin-off van Penoza te zien is

23 november 2020 17:27

'Doodstil', de spin-off van hitserie 'Penoza', zal vanaf 27 december op televisie te zien zijn. Dat heeft de NPO bekendgemaakt. De vierdelige serie zou in eerste instantie al in september van start gaan. Maar door de coronacrisis moesten de opnames worden uitgesteld.

De nieuwe serie vertelt het verhaal achter Luther (Raymond Thiry), de meedogenloze rechterhand van Carmen van Walraven uit Penoza. In Doodstil lijkt Luther klaar te zijn met de misdaad, maar door zijn nichtje Puk komt hij opnieuw in de keiharde onderwereld terecht. Hij neemt zich ten doel om wraak te nemen op de moordenaar van zijn broer en af te rekenen met demonen uit zijn verleden.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Oude bekende en Penoza-ster in Undercover-film Ferry

De hoofdrol in Doodstil wordt gespeeld door Raymond, die de rol van Luther al vijf seizoenen en één speelfilm vertolkte. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Raymond Thiry scoort hoofdrol in Duitse film

De hitserie Penoza werd vorig jaar afgesloten met een bioscoopfilm waarvoor meer dan een half miljoen mensen een kaartje kochten. Penoza was tussen 2010 en 2017 vijf seizoenen lang te zien bij KRO-NCRV en gaat over een vrouw die na de dood van haar man diens rol in het criminele circuit overneemt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!