Zeeman confronteert Stalkers Beeld © RTL

Bizarre wending verrast kijkers in Zeeman confronteert: stalkers

24 november 2020 21:29

Vijf jaar lang terroriseerde een anonieme stalker het gezin van Edward (48), de rest van zijn familie én de buurt. Noodgedwongen vertrok Edward met zijn gezin naar Ameland om daar een nieuw leven op te bouwen. Het mocht niet baten: het stalken ging onverminderd door. De bizarre twist die we vanavond zagen in 'Zeeman confronteert: stalkers' verklaart een hoop: de stalker blijkt Edwards jongste zoon te zijn.

"De kinderen gaan eraan kapot"

"De kinderen gaan eraan kapot", vertelt een emotionele Edward. "Je hebt er geen grip op." Na het noodgedwongen vertrek uit Friesland en de verhuizing naar Ameland komt er een hoofdverdachte in beeld. De familie P. zou verantwoordelijk zijn voor de vreselijke berichten die Edward en zijn gezin ontvangen. De zoon van de familie P. zit bij Edwards jongste zoon in de klas, waardoor 1 en 1 al snel 2 lijkt. Maar uiteindelijk blijkt deze theorie op niets gebaseerd te zijn.

De daadwerkelijke uitkomst na het onderzoek is ronduit bizar. Edwards 17-jarige zoon blijkt al die tijd zijn gezin en de buurt terroriseren. Hij stuurt de meest afschuwelijke berichten, bedreigt de buren en de treiterijen houden jarenlang stand. Edward had ondertussen geen idee dat dit onder zijn eigen dak gebeurde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers huiveren door manipulatieve ex in Zeeman confronteert: stalkers

Als Thijs Edward vertelt dat zijn stalker niemand minder dan zijn eigen zoon is, wordt het hem even te veel. Thijs: "Je zoon heeft hulp nodig. Laat hem niet vallen." In een heftig en emotioneel gesprek dat volgt met zoon, weigert hij in eerste instantie om toe te geven dat hij inderdaad verantwoordelijk is voor alles wat er is gebeurd. Uiteindelijk geeft hij wél toe, maar op de vraag waarom hij het doet, komt geen duidelijk antwoord. 

De jongen krijgt inmiddels de zorg die hij nodig heeft. Het nieuws is hard aangekomen bij het gezin. Ondertussen zijn de oude buren en de familie P. opgelucht dat de waarheid aan het licht is gekomen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Inge Ipenburg in paniek om stalker: 'Wat kan ik doen?'

Zeeman confronteert: stalkers is elke dinsdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 5. Alles over dit nieuwe programma zie je hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!