Beeld © ANP

Angela de Jong noemt Beau van Erven Dorens 'niet-journalist'

26 november 2020 16:05

Gisteren schoof dé nieuwsgast van de dag, Thierry Baudet (37), aan in de talkshow van Beau van Erven Dorens (49). Een dag later vraagt recensent Angela de Jong (44) zich af waarom Baudet bij 'Beau' aan tafel plaatsnam.

"Ik was bang dat dit klusje een maatje te groot zou zijn voor hem"

Door alle hectiek rondom Forum voor Democratie is Thierry Baudet deze week meer dan ooit in het nieuws. Beau had de eer om de spraakmakende politicus te ontvangen in zijn talkshow. Angela snapt die keuze niet helemaal. Ze zou dan ook graag even in zijn hoofd kruipen. "Zien hoe het werkt daarbinnen, wat hij nou écht denkt."

Angela is benieuwd wat achter de keuze van Baudet zit. "Kille berekening omdat onder RTL-kijkers de meeste potentiële Forum-kiezers zitten, de veronderstelling dat niet-journalist Beau van Erven Dorens het hem niet te moeilijk zal maken?" vraagt ze zich af.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gordon fileert Angela de Jong: 'Heb je nog wel seks?'

Toch vindt de meest gevreesde recensent van het land dat Beau het interview met Thierry prima deed. "Ik was bang dat dit klusje een maatje te groot zou zijn voor hem", schrijft Angela. Ze vindt namelijk dat de kracht van Beau niet ligt bij het harde, confronterende interview. Toch verraste de talkshowhost haar. "Hij was goed voorbereid en had zich duidelijk voorgenomen streng te zijn."

De enige fout die Beau maakte, in de ogen van Angela, is dat hij Baudet aan het einde bedankte om te komen. "Daar was natuurlijk niets moedigs aan. De voorman van Forum is louter berekenend. Als hij baat heeft bij publiciteit, dan komt hij."

Het gesprek tussen Thierry en Beau zie je in het fragment hieronder.

Baudet reageert bij Beau op nieuwe aantijgingen: 'Vertrouwen is weg'

03:30

Beau zie je iedere dag om 22:00 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!