Richard en Aadje uit Ik Vertrek Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-avontuur Aadje en Richard een met diepe dalen

27 november 2020 21:54

Nog voordat Aadje en Richard Naaldwijk verruilen voor het Spaanse Calpe in 'Ik Vertrek', krijgen ze een bericht dat alles op zijn kop zet. Ook de kijkers op Twitter kunnen niet om het verdriet heen.

"Waardeer wat je hebt en wees zuinig op elkaar!"

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maken we kennis met Aadje en Richard die een riante villa in het Spaanse Calpe op het oog hebben. Hier willen ze een Bed & Breakfast starten geheel in de stijl van Versailles. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Nog voordat de heren de badplaats hebben bereikt krijgen ze een verdrietig telefoontje van de familie in Nederland. Net bij de grens van Frankrijk belt de zus van Aadje met het nieuws dat hun vader in elkaar is gezakt en is gereanimeerd. Als de wiedeweerga keren Aadje en Richard terug naar Nederland, maar eenmaal thuis blijkt dat het al te laat is. Vader Aad ligt in het ziekenhuis en wordt in coma gehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze Ik Vertrek-koppels zijn ons altijd bijgebleven

Veel tijd voor hun verdriet hebben de heren niet, want ze moeten alsnog richting Spanje om te tekenen voor hun nieuwe huis. Genieten van het nieuwe hoofdstuk in hun leven kunnen ze niet, want Aadje moet alweer snel terug naar Nederland om afscheid te nemen van zijn vader. Een schril contrast met het avontuur dat lonkt in Spanje. "Eigenlijk hoor je te gillen van vreugde… Het kan raar lopen het leven."

Het slechte nieuws blijft maar komen. Als Aadje na de herdenking terug naar Spanje wil, gooit het coronavirus roet in het eten. Omdat er geen vluchten gaan moet Aadje noodgedwongen bij zijn moeder blijven in Nederland, terwijl zijn vriend alleen in hun nieuwe huis in Spanje zit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Deze stellen gaan Ik Vertrek-avontuur aan in nieuw seizoen

Ondertussen heeft de hele verbouwing ook nog eens flink vertraging opgelopen, zo'n drie maanden. En dat terwijl de B&B eigenlijk al open had moeten zijn. Spijt hebben de mannen echter niet. "Wij hebben een hele drukke zomer gehad met veel gasten die ons kwamen bezoeken. Het coronavirus heeft wel roet in het eten gegooid, maar daar hebben wij allemaal onder te lijden", blikken ze op de site van het programma terug op het bewogen jaar.

"Wij hopen dat 2021 het jaar gaat worden waarin dit vreselijke virus de kop in wordt gedrukt want we snakken allemaal weer naar ons oude leven. Wat hadden we het eigenlijk goed allemaal! Zo zie je maar: waardeer wat je hebt en wees zuinig op elkaar!"

Ik Vertrek is elke vrijdag om 20.35 uur te zien op NPO 1. Kijk de aflevering met Richard en Aadje hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!