Familie Mensing in Ik Vertrek Beeld © AVROTROS / Ik Vertrek

Kijkers Ik Vertrek kunnen weer genoeg van 'bingokaart' afstrepen

05 december 2020 12:59

Een lekkend dak, een defecte zwembadpomp en meer problemen. De droomplek in Italië waar Jean Paul (51) en Rosalie (33) appartementen en een glamping willen bouwen blijkt vol verborgen gebreken. Toch blijven ze optimistisch.

"Wij zitten op onze plek en willen niets liever dan dit!"

De 51-jarige Jean Paul en de 33-jarige Rosalie Mensing zijn niet snel gek te krijgen. En dat is een pre voor deelnemers aan Ik vertrek, die doorgaans de nodige problemen ondervinden. Dat geldt ook voor dit stel, dat met kinderen Aras van 8 en Isabella van 2 naar hun geliefde Italië emigreert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Vertrek-stel Aadje en Richard: 'Uitzending zien was heftig'

De familie heeft in Umbrië een vervallen pand met een lap grond gekocht. Hier moeten binnen drie maanden vier appartementen en een glamping verrijzen. Dat dit niet zonder slag of stoot gaat blijkt direct na de sleuteloverdracht. Het dak lekt, de zwembadpomp is kapot en dan zijn er nog problemen met gas en elektra. Opeens kijken ze aan tegen tienduizenden euro’s aan reparaties en die hebben ze niet. Gelukkig blijven Jean Paul en Rosalie moed houden.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Deze Ik Vertrek-koppels zijn ons altijd bijgebleven

De familie Mensing laat via de website van Ik Vertrek weten dat na een roerig vertrek in maart 2020 en een eerst lockdown in Italië, ze op 27 juli hun eerste gasten hebben mogen ontvangen uit België. "Dit was een fantastische familie die ons voorzag van waardevolle tips en waar we ondertussen nog steeds contact mee hebben. Ook de kids spreken elkaar nog bijna wekelijks via FaceTime", aldus het gezin. 

Ondanks dat ze genieten van het Italiaanse leven, denken ze af en toe met weemoed aan een schaal bitterballen of een andere lekkernij uit Nederland. Toch missen ze hun oude leven. "Als we weer eens tegen de Italiaanse bureaucratie aanlopen denken we wel aan Nederland, maar echt missen doen we het niet. Het Italiaanse leven past goed bij ons. Wij zitten op onze plek en willen niets liever dan dit!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!