Linda's Winterweek Beeld © Roy Beusker

Linda de Mol niet uit op 'scoops' in Linda’s Wintermaand

5 december 2020 07:12

Na twee jaar gaat Linda de Mol BN’ers weer het hemd van het lijf vragen. De 56-jarige presentatrice is vanaf zondag wekelijks te zien op SBS6 met de winterversie van haar interviewprogramma 'Linda’s Zomerweek'. Gasten als Mark Rutte, Matthijs van Nieuwkerk, Floortje Dessing, André Hazes, Martien Meiland en Fidan Ekiz schuiven aan in 'Linda’s Wintermaand'.

"Het is niet mijn intentie om iemands privégeheimen boven tafel te krijgen"

De presentatrice wil in dit eerste winterseizoen 'echt in het hoofd kruipen' van haar gasten. "We hebben het over dingen waar ze graag en makkelijk over praten en op hun gemak zijn zodat ze ook openhartig zijn over moeilijkere onderwerpen. Maar het is niet mijn intentie om iemands privégeheimen boven tafel te krijgen. Ik ben niet uit op scoops. Ik wil gewoon mooie en open gesprekken", vertelt Linda aan het ANP.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Linda de Mol: 'Verliefd zijn en kerst vieren is geweldig'

De gasten heeft de presentatrice wederom zelf uitgekozen. "Het zijn allemaal mensen die door corona een ander jaar achter de rug hebben. Zoals bijvoorbeeld Floortje Dessing die normaal vaker in het buitenland is dan dat ze in haar eigen bed slaapt. Hoe heeft ze het ervaren dat ze ineens niet meer op reis kon?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames nieuwe film met Linda de Mol op het nippertje afgerond

Dat het haar na jaren ook is gelukt om Matthijs van Nieuwkerk eindelijk te strikken, vindt Linda erg leuk. "Hij heeft natuurlijk ook een bijzonder jaar gehad, met het einde van DWDD en hij is opa geworden. Ik heb hem ieder jaar gevraagd, maar nu heeft hij eindelijk ja gezegd."

Voor dat interview is Linda ondanks haar ervaring toch wel een beetje zenuwachtig. "Matthijs is iemand die ik erg goed ken en ik weet dat hij er niet van houdt om geïnterviewd te worden, dat hij daar ongemakkelijk van wordt. Dus dan wil ik er natuurlijk wel voor zorgen dat hij op zijn gemak is en zich prettig voelt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Linda de Mol blijft altijd welkom bij RTL'

In 2018 presenteerde ze haar laatste Linda’s Zomerweek, toen nog bij RTL 4. Het plan om het programma terug te laten keren bij SBS6 lag er al, maar lukte niet in de zomer. De winterversie is nagenoeg hetzelfde, al is hij niet van maandag tot en met vrijdag op de buis. "En het decor is natuurlijk anders. Open haard aan, kaasplankje erbij; echt een gezellige winterse setting."

Linda de Mol heeft nieuwe plannen voor Linda's Zomerweek

01:03

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!