The Crown Beeld © Des Willie / Netflix

Netflix weigert disclaimer toe te voegen aan The Crown

6 december 2020 11:22

De makers van de Netflix-hit 'The Crown' gaan geen fictie-disclaimer toevoegen. Dat laat de streamingdienst aan 'Deadline' weten naar aanleiding van een oproep van de Britse minister van Cultuur, Oliver Dowden (42). Hij vond dat Netflix moest waarschuwen dat het verhaal van 'The Crown' over de koninklijke familie fictief is.

"We hebben The Crown altijd als een drama gepresenteerd"

Volgens Netflix is zo'n disclaimer niet nodig. "We hebben The Crown altijd als een drama gepresenteerd en we zijn er van overtuigd dat de kijkers snappen dat het gaat om fictie gebaseerd op historische gebeurtenissen. Daarom hebben we geen plannen om een disclaimer toe te voegen."

Moet Boris Johnson ingrijpen vanwege onwaarheden The Crown?

06:12
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Netflix moet waarschuwen dat The Crown fictief is'

De serie is volgens de minister 'een prachtig geproduceerd fictief werk', zo stelde hij vorige week. Maar hij vond een waarschuwingsboodschap op zijn plaats. "Zonder dat vrees ik dat een generatie kijkers die deze gebeurtenissen niet hebben meegemaakt, fictie voor feiten zal aanzien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charles en Camilla blokkeren haters na nieuw seizoen The Crown

De opmerking van de minister volgde na toegenomen kritiek van onder meer royaltyverslaggevers over 'onwaarheden' in The Crown. Die kwam na het verschijnen van het vierde seizoen op 15 november. In de nieuwe reeks komen onder meer de moeilijke relatie van prins Charles en Diana voorbij en gaat het over haar eetstoornis.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!