Brenda in The voice of Holland Beeld © The voice of Holland

Voice-kandidaat over stevige aanpak Anouk: zelf niet zo gedaan

06 december 2020 12:35

Brenda van Aarsen wist afgelopen vrijdag drie coaches te overtuigen in 'The voice of Holland'. Anouk was minder gecharmeerd van de 33-jarige zangeres en gaf haar dan ook de volle laag. "Ik zou het zelf niet direct zo hebben gedaan als ik in haar schoenen had gestaan", vertelt Brenda aan 'Shownieuws'.

"Ik vond het heel lief dat hij het voor mij opnam"

Brenda, die haar rekeningen betaalt van haar stem, pakte tijdens haar auditie helemaal uit met het nummer 'There Must Be an Angel’ van Eurythmics. Ali, Waylon en Jan waren meteen om, net als hun stoelen. Anouk had een andere reactie: zij vond het optreden vooral 'heel erg vermoeiend'.

"Dan kun je technisch wel zo veel in huis hebben. Qua techniek denk je: ja, jeetje, dat kan ze ook. En dat kan ze, en dat kan ze. Maar het deed me geen ene bal", reageerde ze fel. Jan nam het vervolgens voor de kandidaat in kwestie op en ging tegen Anouk in, waarna óók hij de wind van voren kreeg. "Ik vond het heel lief dat hij het voor mij opnam", vertelt Brenda. "Dat zij daar zo op reageerde, vond ik wel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Anouk slacht TVOH-kandidaat af: 'Godzijdank ben je bijna klaar'

Ergens snapt de singer-songwriter het strenge commentaar van Anouk wel, maar volgens Brenda moet je als coach ook begrijpen dat je maar 1,5 minuut krijgt om alles te laten zien. "Ik weet natuurlijk niet wat er in haar hoofd speelde", aldus Brenda.

Dat haar auditie vervolgens viral zou gaan, had ze in haar stoutste dromen niet durven bedenken. "Ik moet zeggen dat ik het niet eens heel heftig heb ervaren op dat moment", deed Brenda al een boekje open bij De Stentor. "Als ik het nu terugzie, denk ik: oh ja, dat was inderdaad wel pittig. Maar je weet dat op het moment dat je daar gaat staan er van alles op je af kan komen. Dat Anouk niet enthousiast was, is haar goed recht. Het is een kwestie van smaak."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Anouk niet gediend van 'versiertruc' Ali B in The Voice

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!