Dieuwertje Blok Beeld © ANP

Dieuwertje Blok ziet rol Op1 wel zitten: 'Weet dat ik goed ben'

6 december 2020 13:21

Dieuwertje Blok zou best toegevoegd willen worden aan het presentatieteam van het praatprogramma 'Op1'. "Dat zou ik helemaal niet vervelend vinden", zei de 63-jarige presentatrice zondag in het NPO Radio 1-programma 'De Perstribune'.

"Ik ben een zwerfkeitje. Dan kom je daar al niet zo voor in aanmerking"

"Zeker als ik nu zie dat mensen van mijn generatie daar nog rustig presenteren. En dan met een jonger iemand ofzo. Dat had mij heel tof geleken", aldus Dieuwertje, die volgens haar niet gevraagd is omdat ze geen vaste omroep heeft. "Ik ben een zwerfkeitje. Dan kom je daar al niet zo voor in aanmerking."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dieuwertje Blok: Sinterklaasjournaal door corona belangrijker

Dieuwertje zou verder ook graag een kunst- en cultuurprogramma als Podium Witteman, of een reisprogramma willen maken. Zelf een nieuw programma ontwikkelen, ziet ze niet zo zitten. "Ik ben een uitvoerder. Ik ben ontzettend afhankelijk", gaat de presentatrice verder. Ze gaf daarbij het voorbeeld van het Sinterklaasjournaal, waar ze al 20 jaar het gezicht van is. "Ik ben niet de bedenker. Ik heb succes door het materiaal dat de schrijvers mij in handen geven. Dat realiseren mensen zich vaak niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Femke Halsema volgend jaar wél in Sinterklaasjournaal

"Wat ik doe, doe ik heel serieus, maar ik neem mijzelf ook niet al te serieus. Dat zit gewoon in mij. Ik weet dat ik goed ben, maar ik ben goed in het uitvoeren van wat andere mensen verzinnen. Ik ben zelf gewoon geen programmamaker. Dat vind ik heel ingewikkeld. Ik ben altijd afhankelijk van mensen die mij ergens bij halen en dán denk ik wel mee. Natuurlijk wordt mijn persoonlijkheid dan onderdeel van het geheel. Ik breng mijzelf mee. En daar zit heel veel in."

Paul de Leeuw presenteert sinds kort het programma op de vrijdagavond. Aan RTL Boulevard vertelde hij hoe deze samenwerking tot stand is gekomen:

Zo is de samenwerking tussen Paul en Astrid tot stand gekomen

02:32

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!