Heartbreak High Beeld © Gannon Television

Bingen maar: Heartbreak High-reboot in 2022 op Netflix

6 december 2020 14:03

De reboot van de populaire Australische tienerserie 'Heartbreak High' zal in 2022 te zien zijn op Netflix. Dat heeft de Nederlandse producent NewBe, die de nieuwe versie samen met het Australische FremantleMedia Australia maakt, zondag bekendgemaakt.

"Misschien wel het tofste dat ik tot op heden in m’n carrière heb mogen doen"

De opnames van de nieuwe serie gaan volgend jaar van start in Sydney met een grotendeels nieuwe Australische cast. De achtdelige reboot zal wereldwijd op Netflix te zien zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix weigert disclaimer toe te voegen aan The Crown

Jeroen Koopman, de oprichter van NewBe, wist vorig jaar de rechten te bemachtigen en kondigde toen Heartbreak High 2.0 al aan. Hij was groot fan van de jaren 90-serie en is dan ook blij met de deal met Netflix. "Het was al een avontuur op zich om de serierechten te bemachtigen. Dat we de reboot nu ook op het grootst denkbare podium internationaal terug kunnen brengen, sluit niet alleen naadloos aan op de internationalisering die we met NewBe hebben ingezet, maar is tegelijk misschien wel het tofste dat ik tot op heden in m’n carrière heb mogen doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geliefde tienerserie Heartbreak High komt binnenkort naar Netflix

Heartbreak High, over leerlingen van een middelbare school in Sydney, was van 1994 tot en met 1999 te zien bij de VARA. De serie was destijds erg populair en werd meerdere keren herhaald. Ook in andere landen was het een hit. Zo werd de show in tachtig landen uitgezonden. Netflix kocht mede naar aanleiding van de reboot de ruim 200 afleveringen van de originele serie aan. Die zijn sinds 27 november te zien.

Steeds meer oude top-series keren terug in een nieuw jasje. Hieronder een overzicht:

Deze oude top-series keren terug in een nieuw jasje

05:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!