Beeld © BNNVARA

Verhaal van Thomas in Pauw Komt Binnen raakt de kijkers diep

07 december 2020 11:06

Jeroen Pauw (60) geeft in zijn nieuwe programma 'Pauw komt binnen' mensen een plek aan de talkshowtafel die normaliter niet zouden aanschuiven. Hij bezoekt daarvoor de instanties zelf, waaronder het Prinses Máxima Centrum. De kijkers moesten even slikken bij het horen van alle aangrijpende verhalen.

"Af en toe denk ik dat ik thuis ben, terwijl ik in het ziekenhuis zit. Dat is heel raar"

In deze aflevering staat kinderoncologie centraal en daarom is Pauw met zijn talkshowtafel neergestreken in het Prinses Máxima Centrum. Hier spreekt hij niet alleen artsen, maar ook kinderen met kanker en ouders. Een van die kinderen is de 11-jarige Thomas, die samen met zijn vader aanwezig is. Het jochie heeft een goedaardige tumor en ligt sinds november in het Prinses Máxima Centrum. "Het gaat wel goed met mij", vertelt hij. "Maar het is lastig om dingen te onthouden. Ik heb bijvoorbeeld twee dagen op de Intensive Care gelegen en daar kan ik mij niets meer van herinneren. Af en toe denk ik dat ik thuis ben, terwijl ik in het ziekenhuis zit. Dat is heel raar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw twijfelt niet aan zijn nieuwe programma

Inmiddels is Thomas geopereerd en is de tumor verwijderd. Hoewel het momenteel erg goed gaat met Thomas, was hij erg bang in de eerste weken. "Ik was in de eerste weken erg bang en vooral 's nachts. Toen kreeg ik ook slaappillen, want ik trilde veel, omdat ik het heel spannend vond. Dat vond ik heel lastig", vertelt Thomas geëmotioneerd. "Vooral de eerste week, na de eerste operatie hebben ze de druk van zijn hoofd afgehaald. Dat was echt nodig en toen hebben we een week in onzekerheid geleefd. We wisten dat er een tumor zat en dat het op een rot plek zat. Dat leverde een hoop onzekerheid op, vooral bij Thomas", vult zijn vader aan. "Hij was bang om dood te gaan."

De kijkers zijn geroerd en noemen deze uitzending een must-see. Op Twitter laten de kijkers weten dat ze met tranen in hun ogen zitten te kijken en krijgt Thomas de nodige bewondering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw grapt over imago als vrouwenverslinder

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Pauw keert terug met wekelijkse talkshow

De uitzending over kinderoncologie is hier terug te bekijken.

Nicolette van Dam en Bas Smit zetten zich ook al geruime tijd in voor het Prinses Máxima Centrum. Het stel bedenkt bijzondere inzamelingsacties, zoals degene hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!