Beeld © Videoland

Kopen zonder Kijken-koppel schrikt: 'Lijkt wel alsof het instort'

07 december 2020 21:55

In de nieuwste aflevering van 'Kopen zonder Kijken' doen Pien en Alex het onvoorstelbare: ze gaan een huis kopen zonder daadwerkelijk te kijken. Hun budget van €475.000 wordt in de handen van Alex en Bob gelegd. Aan hen de moeilijke taak om een huis met 'een ziel' te vinden voor het koppel.

"Van binnen is het één grote ellende. Laten we eerlijk zijn"

Zelf klussen is iets waar Alex echt niet meer aan wil denken, maar erg besluitvaardig is hij ook weer niet. Kopen zonder Kijken is het laatste redmiddel voor de twee. De charmante aannemer Bob zorgt ervoor dat hun nieuwe klushuis een waar droomparadijs wordt zonder dat ze zelf maar één vinger hoeven uit te steken. Maar lukt het wel om een hoek- of twee-onder-een-kapwoning met karakter te vinden in de oververhitte Nijmeegse woningmarkt?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bob Sikkes reageert op 'ondankbaar' Kopen zonder Kijken-stel

De 'prachtige parel vol potentie' - lees: bouwval - die Alex op de kop tikt voor het stel is een risicovol project. Bob is niet de enige die schrikt van het klusproject. Ook Pien en Alex worden de stuipen op het lijf gejaagd door deze aankoop van hun makelaar. Zo blij als ze zijn wanneer ze voor het huis staan, zo geschokt zijn ze zodra ze één voet binnen zetten.

"Holy hell", is de eerste reactie van Alex. "Het is echt uitgeleefd", is de conclusie van Pien. "Van binnen is het één grote ellende. Laten we eerlijk zijn." Als Pien haar man wijst op de gebreken van het huis, klinkt de paniek in Alex' stem. Enkel glas, verrotte kozijnen en schimmel in huis is het laatste wat ze willen. 

"Ja, Pien, hou op hoor. Het lijkt wel alsof het instort! Wat hebben ze gedaan? Het valt gewoon uit elkaar." Terwijl ze hardop uitspreken dat je hier echt niet aan kunt beginnen, staat aannemer Bob inmiddels te trappelen om het huis van top tot teen te strippen en mooi te maken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waarom er zoveel zwangere stelletjes in Kopen Zonder Kijken zitten

Hoewel Pien en Alex zelf hard voorbij dit klushuis zouden lopen, leggen ze hun vertrouwen compleet in de handen van Bob. "Heel eerlijk, ik vind het ook spannend", biecht hij op. Met 140.000 euro als verbouwingsbudget heeft Bob er een prachtig huis van gemaakt. Dit keer zónder de kenmerkende visgraatvloer en stalen deuren. 

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL4 en terug én vooruit te kijken bij Videoland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen Zonder Kijken-fan? Dit klusprogramma wordt nóg extremer

Bob is naast Martijn de grote kracht achter het succesvolle woonprogramma. Ondertussen valt menig vrouw als een blok voor de charmante aannemer, maar die lijken geen schijn van kans te maken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!